AR-apper for iOS 11

ARtige apper til deg med oppdatert iPhone

Her kommer det nok til å blomstre godt fremover.

SPILL I UTVIDET VIRKELIGHET: Stacks er ett av spillene som har kommet i AR-utgave i forbindelse med lanseringen av iOS 11. Foto: Pål Joakim Pollen
SPILL I UTVIDET VIRKELIGHET: Stacks er ett av spillene som har kommet i AR-utgave i forbindelse med lanseringen av iOS 11. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Denne uka ble iOS 11 tilgjengelig for nedlasting, i tillegg til at de tre nye iPhone-modellene er nært ved å bli lansert.

Vi har allerede gått igjennom de viktigste nyhetene i iOS 11, men som vi skrev til slutt i artikkelen, kommer iOS 11 også med ARKit, et rammeverk for utviklere. Det gjør det lettere å lage såkalte AR-apper; augmented reality, eller «utvidet virkelighet» på norsk.

Altså der man kan bruke kamerasøkeren og så sette på 3D-objekter, på samme måte som når man fanger Pokémons og den virkelige verdenen vises i bakgrunnen på mobilskjermen. Eller slik appen Quiver fungerte, der man kunne fargelegge tegninger og få dem vist i utvidet virkelighet.

Apper som bruker ARKit-funksjoner krever at man har en A9-prosessor eller bedre; altså en iPhone 6s eller nyere, en iPad Pro eller den siste iPad-utgaven.

Her er fem artige AR-apper du kan prøve ut allerede nå, forutsatt at enheten er kraftig nok og du har oppdatert til iOS 11, altså:

Lag plantegning med Magicplan

Planlegger du å pusse opp eller ommøblere, er det lurt å få laget en skikkelig plantegning. Det fordrer at du tar mål av alle nødvendige lengder, noterer flittig og deretter tegner møysommelig på et ark, eller med et program på PC-en.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer