Artisto lager Prisma-effekter på videoer

Inntil ti sekunders video med flotte effekter.

FOR VIDEO: Har du blitt hektet på Prisma i sommer, kan Artisto være vel verdt en titt. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
FOR VIDEO: Har du blitt hektet på Prisma i sommer, kan Artisto være vel verdt en titt. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ved siden av Pokémon Go har en av sommerens snakkiser vært iOS- og Android-appen Prisma, som ved hjelp av snedige algoritmer og kunstig intelligens får bildene dine til å se ut som rene kunstverk.

Skaperne bak Prisma har også antydet at disse fiffige filterne vil bli tilgjengelige for video, men akkurat der kom Artisto dem i forkjøpet.

Artisto er utviklet av Mail.ru – en av Russlands største aktører på nettet, som blant annet tilbyr en egen e-posttjeneste og søkemotor, eier vKontakte (Russlands svar på Facebook) og som i 2010 kjøpte lynmeldingstjenesten ICQ, som du kanskje brukte før i tiden.

Inntil 10 sekunder

Artisto lar deg altså lage videoer med ganske kunsteriske effekter på. Du kan enten ta opp video i appen, maks 10 sekunder, eller åpne en eksisterende video på telefonen din og sakse ut inntil ti sekunder av videoen.

Antall filtre er ikke like mange som på Prisma, men 17 av dem er likefullt ganske godt, spør du oss. I motsetning til Prisma får du imidlertid ingen mulighet til å regulere graden av hvor sterkt filtret brukes, og oppløsningen er begrenset til 512x512 piksler, der videoene heller ikke blir like detaljerte som hva tilfellet er for Prisma.

Her kan du se et par videoer vi har laget med Artisto:

Kjapt levert

Tiden det tar fra du trykker til videoen er klar er imponerende – vår erfaring er nemlig at det går raskere enn det Prisma bruker på ett bilde, der videoen stort sett er klar i løpet av 3-4 sekunder.

Du kan enkelt bytte mellom de ulike filterne og lagre videoen på telefonen når du er fornøyd, eller dele den direkte på Facebook eller hva det måtte være.

Ikke helt 100 prosent

Mange brukere rapporterer om ulike bugs med Artisto-appen. Selv får vi ikke byttet fra front- til bakkameraet uten at alt stopper opp på Android-versjonen, og mange opplever at den ikke virker helt som den skal.

Men det er uansett imponerende hva russerne har fått til – appen er nemlig utviklet for iOS og Android i løpet av åtte dager.

Har du lyst til å prøve, finner du lenker inn i app-butikkene her:

Artisto for Android (Play Butikk, gratis)
Artisto for iOS (App Store, gratis)

LES OGSÅ:
10 kjekke YouTube-triks
Slik lager du animerte gifer selv
Nettsiden som fargelegger sort/hvitt-bilder automatisk

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer