Asus MyPal A600

Blant de minste på markedet og med god funksjonalitet - men er den nye PDAen til Asus bra nok til å konkurrere?

Publisert
Asus MyPal A600

Asus er blant de nyeste PDAene i rekken av slanke og lette Pocket PC-baserte maskiner. Vi har nylig tittet på modeller fra Packard Bell og Zepto, som begge er rimelige, stilige og funksjonelle nok til å tilfredsstille de fleste som ønsker seg en PDA uten de mest avanserte funksjoner innebygd.

Asus MyPal A600 er delvis rettet mot det samme markedet: En liten håndholdt, uten avanserte muligheter som innebygd Bluetooth eller trådløst nett. Den ser heller ikke så spektakulær ut, men er likevel stilig og sølvfarget. Samtidig er den noe kraftigere enn de andre billig-PDAene, da Intel-prosessoren er klokket til 400 MHz, i motsetning til Packard Bell og Zepto-modellene som har 200 MHz-prosessorer. Problemet er at ved vanlig bruk er det ikke lett å merke forskjellen.

Greie muligheter

MyPal A600 har som sagt en 400 MHz prosessor, 64 MB RAM og 32 MB ROM. Av kommunikasjonsløsninger har den infrarød port, støtte for SD-kort og en port som gjør det mulig å bygge ut PDAen ytterligere. For øvrig ser det hele ganske vanlig ut – på siden av maskinen finner vi et scrollehjul, et opptaksknapp og av/på-knappen, mens under skjermen befinner de vanlige snarveiknappene seg. Det hele ser pent og gjennomført ut, men skiller seg ikke spesielt mye fra andre.

Hvis du vil øke PDAens muligheter, kan du kjøpe en jakke med Compact Flash-port (den koster 800 kroner). Du kan da bygge ut maskinen ytterligere, men jakken er dessverre veldig stor og klumpete.

Asus skryter av størrelsen og vekten til A600, men faktum er at den veier 137 gram – noe mer enn modellene fra Packard Bell og Zepto. Den er likevel fremdeles svært hendig. Batterilevetiden oppgis til å ligge på rundt 15-16 timer.

Som tilfellet alltid er med Pocket PC-baserte PDAer, byr operativsystemet på gode muligheter når det gjelder planlegging, synkronisering med PC, multimedia og sikkerhet. Det er store mengder tredjepartsprogramvare tilgjengelig til nedlastning, og Microsofts plattform har stor fleksibilitet.

Skjermen skuffer

Skjermen er kanskje det viktigste elementet i en PDA. Her lever dessverre ikke Asus opp til forventningene. For det første er det tydelig skygge i øvre del av skjermen, og for det andre er rett og slett ikke fargene og skarpheten spesielt imponerende. Du kan justere lysstyrken for å gjøre det hele litt klarere, men vi har sett mye bedre skjermer, selv på billigere enheter.

I bruk

Med Compact Flash-jakken blir MyPal dobbelt så tjukk
Med Compact Flash-jakken blir MyPal dobbelt så tjukk Vis mer

Bortsett fra den svake skjermen er det ikke mye å utsette på Asus MyPal. Selskapet har lagt inn noen egne programmer i operativsystemet, blant annet ett for backup og ett for avanserte innstillinger. Ellers er det ikke stort nytt som er verdt å nevne – det er rett og slett en god PDA vi snakker om her, som gjør det den er designet for.

Når dette er sagt, så synes vi prisen er for høy. 4.800 kroner er i det siste blitt ganske mye, når du får kjøpt nesten like funksjonsrike håndholdte til 2.900 kroner (Zepto Mio 338).

Det er sannsynligvis den raskere prosessoren som er grunnen til at prisen er såpass mye høyere, derfor er det viktig at du spør deg selv hva du skal bruke PDAen til – trenger du kun de mest grunnleggende funksjonene kan du like gjerne kjøpe deg en 200 MHz-maskin, mener vi. De holder i massevis hvis det er planlegger, e-post og notater du først og fremst har tenkt å jobbe med.

Asus MyPal, med sin raskere prosessor, gir deg bedre muligheter for spill og multimedia – men har du ikke behov for det, er det bortkastede penger. I forhold til de mest profesjonelle PDAer (med høyere utstyrsnivå), som gjerne koster opp mot 7.000 kroner, er kanskje ikke prisen så avskrekkende?

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer