Avduket rullbar mobiltelefon

Og den kommer allerede i år!

RULL DEN UT: LGs rullbare mobiltelefon kommer allerede i år. Foto: LG
RULL DEN UT: LGs rullbare mobiltelefon kommer allerede i år. Foto: LG Vis mer
Publisert

Det som først som så ut som et konsept, men som seinere er blitt bekreftet som en ekte enhet som lanseres allerede i år(!), er LGs rullbare mobiltelefon. Ja, du leste riktig. Rullbar mobiltelefon.

LG Rollable er navnet på den spesielle mobilen som har en skjerm som kan utvides oppover – sett horisontalt – for å øke skjermstørrelsen, og som nærmest transformerer enheten til et nettbrett.

Få med deg alle nyhetene fra CES 2021.

Selskapet selv har ikke sagt stort om hvordan skjermteknologien fungerer, men skal vi tippe er det sånn omtrent som rullbare TV-er bare i mindre format.

LG er kjent for å tenke litt annerledes, og i høst lanserte de LG Wing – mobilen med «vinger», som har to skjermer hvor den ene kan roteres 90 grader horisontalt slik at telefonen får en T-form.

Og du husker kanskje også LG G Flex med buet skjerm?

Ikke alene

Men, LG er ikke alene om å forske på rullbare skjermteknologi.

Under CES viser også TCL fram en rullbar telefon som med ett trykk kan forvandles fra en 6,7 tommer stor mobil til et 7,8 tommer stort nettbrett.

Dessverre har ikke TCL ønsket å avsløre altfor mye om det rullbare mobilkonseptet, men i videoen under kan du se hvordan skjermen utvides i høyden. Vi håper teknologien fungerer mer sømløs når TCl eventuelt har en mobil klar.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer