Tekya

Avslørte skadevare i Googles appbutikk

Lastet ned over én million ganger.

SKADEVARE: Sikkerhetseksperter avdekket 56 skadelige apper som hadde lurt seg inn i Google Play Store. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SKADEVARE: Sikkerhetseksperter avdekket 56 skadelige apper som hadde lurt seg inn i Google Play Store. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Sikkerthetsforskerne i Check Point har avdekket en skadevare som har skjult seg i apper, som sammen er blitt lastet ned over én million ganger, skriver selskapet i en pressemelding.

Totalt er det snakk om 56 apper med skadelig programvare, hvorav 24 av disse var for barn, som gåter- og racingspill. De øvrige appene var rettet mot brukere av nytteapplikasjoner, blant annet matlaging, kalkulatorer og oversettere.

Lurte seg inn i Play Store

Disse appene er kopier av legitime, populære apper for å lure til seg flest mulig brukere, og forsøker deretter å lure brukerne til å klikke på annonser i appene, som er måten de svindler til seg penger på.

Tekya-appene skal ha kommet seg inn i appbutikken Play Store ved å skjule skadevaren i koden, og ble dermed ikke oppdaget av Google Play Protect, et system som skal luke ut falske apper.

Check Point, som avdekket de skadelige appene, informerte Google om appene, som ble fjernet fra Play Store i starten av mars i år.

– Mengden av applikasjoner som er utsatt og det store antallet nedlastinger som aktøren har infiltrert i Google Play er svimlende. En relativt enkel infeksjonsmetodikk gjør at Google Play Store fremdeles kan være vertskap for ondsinnede apper. Det er vanskelig å sjekke om hver eneste applikasjon er trygg i Play Store, så brukere kan ikke stole på Google Plays sikkerhetstiltak alene for å sikre at enhetene deres er beskyttet, sier teknologisjef i Check Point Norge, Nils-Ove Gamlem, i pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer