Netflix «Fast laughs»:

Baker TikTok-funksjon inn i Netflix

Ingen skal beskylde Netflix for ikke å henge med i tiden.

TAR EN TIKTOK: Netflix' nye «fast laughs»-funksjon lar deg skrolle igjennom morsomme høydepunkter i Netflix-katalogen. Foto: Netflix
TAR EN TIKTOK: Netflix' nye «fast laughs»-funksjon lar deg skrolle igjennom morsomme høydepunkter i Netflix-katalogen. Foto: Netflix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny Netflix-funksjon som har vært under testing blant et lite utvalg brukere blir nå rullet ut for alle Netflix-kunder – først på iOS og deretter på Android.

NETFLIX: Har du begynt på noe på Netflix som viste seg å ikke være så interessant? Ofte fortsetter serien eller filmen å dukke opp i «Fortsett å se»-lista. Det trenger den ikke lenger. Se video! Reporter: Ingebjørg Iversen. Video: Martin K. Størbu / Dinside Vis mer

Funksjonen, som heter «Fast laughs» (muligens noe annet i den norske Netflix-utgaven), er tydelig inspirert av TikTok og får faktisk en ganske prominent plassering i Netflix-appen, som ett av fire hovedvalg på den nederste stripa, sammen med «hjem», «kommer snart» og «nedlastinger».

Ja faktisk ser det ut til at den tar plassen søkefunksjonen.

Baker TikTok-funksjon inn i Netflix

Morsomme klipp fra arkivet

«Fast laughs»-funksjonen er rett og slett en ny innfallsvinkel til Netflix-innhold. Her får du se morsomme snutter fra deler av Netflix-innholdet, der du kan hoppe til neste ved å skrolle nedover, akkurat som i TikTok-feeden.

Som du ser, minner også grensesnittet om TikTok, med knapper å trykke på langs høyre side. Du kan «LOLe» for å markere at du synes det var morsomt, dele klippet til andre tjenester, legge til TV-serien/filmen i din liste eller starte den direkte.

Til Techcrunch forteller Netflix at funksjonen etter hvert vil inneholde utdrag fra hele Netflix-katalogen, men i starten er det først og fremst snakk om Netflix' egenproduserte innhold som er å finne bak Fast laughs-funksjonen.

Fornyer seg stadig

Det er ikke første gangen Netflix gjør krumspring med tjenesten sin. I januar kom «shuffle»-funksjonen som gir deg en «tilfeldig» film eller TV-serie som Netflix tror du vil like, og bare for et par uker siden ble det mulig å la Netflix-appen laste ned offline-innhold automatisk - også der basert på hva tjenesten tror du vil like.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer