Beacons sender varsler til mobiltelefonen din

Små bokser kan sende ut informasjon til mobiltelefoner i nærheten.

BEACONS: Slike små bokser sender ut informasjon til mobiltelefoner og andre enheter som befinner seg i nærheten. Foto: ESTIMOTE
BEACONS: Slike små bokser sender ut informasjon til mobiltelefoner og andre enheter som befinner seg i nærheten. Foto: ESTIMOTE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Muligens er du allerede kjent med QR-koder; de «sjakkrutede» strekkodene som kan scannes med en kompatibel app, og som da viser tekst eller peker deg videre til en nettside.

Tanken er god – eksempelvis kan man trykke en QR-kode på en filmplakat, og dersom den skannes med en mobiltelefon, tas man direkte til filmtraileren. Men å påstå at bruken av QR-koder har «tatt av» er å ta hardt i. Den humoristiske Tumblr-bloggen «Pictures of people scanning QR codes» tar fenomenet på kornet. Der finnes det nemlig ingen bilder.

For det er tross alt litt tungvint med QR-koder, og det er nettopp det beacons vil rette på; et ord vi nok kommer til å høre mer av i fremtiden, og som nå er på vei for fullt også her til lands.

Små bokser sender ut signaler

Prinsippet er ganske enkelt – små bokser kan plasseres rundtom og sender ut signaler via lavenergi-Bluetooth. Typisk kan en enhet holde det gående i fem år med et lite batteri innabords.

Telefoner og tilsvarende enheter som befinner seg i nærheten, kan så motta denne meldingen automatisk, slik at brukeren får opp et varsel på telefonen som kan trykkes på for å få mer informasjon – fra internett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer