TEST: Sony Xperia 5 II

Bedre enn storebror

Mye å like med Sonys nye toppmodell.

TOPPMODELL: Selv om Xperia 5 II er noe mindre enn de fleste konkurrentene, er den utstyrt med fullblods maskinvare på innsiden. Foto: Pål Joakim Pollen
TOPPMODELL: Selv om Xperia 5 II er noe mindre enn de fleste konkurrentene, er den utstyrt med fullblods maskinvare på innsiden. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Om du synes mange av dagens toppmodeller blir for store, finnes det også toppmodeller som er smalere å holde i. Blant dem finner du dagens testprodukt, Sony Xperia 5 II, som måler 68 mm mellom langsidene.

Det er mindre enn både Samsung Galaxy S20 (69,1 mm) og iPhone 12 (71,4 mm).

Men Sony-telefonen er mer høyreist, for som på de siste Xperia-telefonene har også denne et skjermaspekt på 21:9, som gir deg mer plass til nettsider og den slags i høyden når du holder den vanlig, og der Hollywood-filmer skutt i 21:9 fyller hele skjermbildet når du holder den på tvers.

I bildet under har vi brukt Phonearenas sammenligningsverktøy for å illustrere størrelsesforskjellen på de nevnte telefonene, pluss iPhone 12 Mini bare for å understreke hvor liten den er.

Bedre skjerm enn storebror

Xperia 5 II er Sonys første modell med mer enn 60 Hz bildefrekvens, nærmeste bestemt det dobbelte – 120 Hz.

Det er en egenskap vi har begynt å like svært godt det siste året, for det sørger for en flyt i bildet som løfter hele mobilopplevelsen et par hakk. Spesielt flyter skrolling og animasjoner svært pent for seg, og det gjør at skjermen også er mer behagelig å se på når tekst og annet innhold er i bevegelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer