Sony Xperia 5 III | TEST

Bedre kjøp enn toppmodellen

Også i år liker vi lillebror Xperia 5 bedre enn toppmodellen Xperia 1.

LILLEBROR: Xperia 5 III koster 3.000 kroner mindre enn toppmodellen 1 III, men det er jaggu ikke mye du mister for det mellomlegget. Foto: Pål Joakim Pollen
LILLEBROR: Xperia 5 III koster 3.000 kroner mindre enn toppmodellen 1 III, men det er jaggu ikke mye du mister for det mellomlegget. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi trenger egentlig ikke å gjøre denne anmeldelsen veldig lang – Xperia 5 III har nemlig det aller meste til felles med Xperia 1 III, Sonys toppmodell som vi skrev en fyldig test av tidligere denne måneden.

3000 rimeligere

Selv om de to telefonene har veldig mye til felles, er det faktisk 3000 kroner som skiller dem om vi ser på veiledende pris.

Hovedforskjellen er at Xperia 5 III er mindre fysisk. Skjermstørrelsen er på 6,1 tommer versus 6,5 tommer på toppmodellen, og dermed er Xperia 5 III 3 mm smalere og 8 mm lavere enn storebror. Vektnåla stopper også på 168 gram, mot 186 gram på Xperia 1 III.

Med andre ord tar den mindre plass i lomma, den er smalere og lettere å holde og det er lettere å nå opp til toppen med tommelen. Selv om bildet selvsagt også er litt mindre når du ser film.

Skjermen har riktignok ikke 4K-oppløsning slik storebror har, men med mindre du ser på 4K-innhold, bruker Xperia 1 III faktisk tilsvarende oppløsning, og det er uansett mer enn skarpt nok, med 449 punkter per tomme (2520x1080 på denne telefonen).

Ellers er skjermen av OLED-typen med 120 Hz oppfriskningsrate, som sørger for både meget god bildekvalitet og, i kombinasjon med kraftig maskinvare, ypperlig opplevd ytelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer