Bedre Spotify-lyd med Mimi Music

Justerer lyden basert på hvordan du hører.

JUSTERER LYDEN: Etter du har tatt en hørselstest, kan Mimi Music korrigere lyden slik at frekvensene du hører dårligere forsterkes. Foto: KIRSTI ØSTVANG
JUSTERER LYDEN: Etter du har tatt en hørselstest, kan Mimi Music korrigere lyden slik at frekvensene du hører dårligere forsterkes. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du vært på litt for mange konserter eller har en forkjærlighet for høyt volum på hodetelefonene, kan det være at du ikke lenger hører like godt som du gjorde tidligere.

Men akkurat hvilke frekvenser man hører dårligere, varierer fra person til person.

Derfor har skaperne har Mimi Music laget en app som lar deg lage et såkalt «øreavtrykk» først, for deretter å manipulere lyden slik at frekvensene du hører dårligere blir forsterket.

Og resultatet kan bli riktig så imponerende. Så lenge vi bruker appen med noenlunde moderate innstillinger, låter musikken vi spiller utvilsomt bedre.

Rask hørselstest

Når du starter opp Mimi Music første gang, er altså poenget at du først tar en hørselstest.

Skaperne oppgir at denne gjøres best med Apples ørepropper, EarPods, sannsynligvis fordi den er kalibrert mot volumet i akkurat disse øreproppene, men du kan også bruke andre hodetelefoner.

Når du så har satt volumet på 50 prosent, spilles en rekke toner med ulike frekvenser, der du skal trykke på høyre eller venstre side av skjermen avhengig av hvilket øre du hører tonene fra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer