Samsung Galaxy S21

Bekrefter lansering

Samsungs tre nye flaggskip lanseres allerede neste uke.

GALAXY S21: Samsung er tidlig ute med lanseringen av nye toppmodeller. Foto: WinFuture
GALAXY S21: Samsung er tidlig ute med lanseringen av nye toppmodeller. Foto: WinFuture Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samsung har begynt å sende ut invitasjoner til selskapets neste lanseringsarrangement, Galaxy Unpacked, som vil avholdes 14. januar klokka 16 norsk tid.

Her forventes det at Samsung skal introdusere tre nye flaggskipmobiler: Galaxy S21, Galaxy S21 Plus og en Galaxy S21 Ultra. I tillegg er det lov å håpe at Samsung har flere overraskelser på lur.

Men når det gjelder Galaxy S21-trioen er faktisk mye allerede kjent, for lekkasjene har kommet på løpende bånd.

Galaxy S21 Ultra

S21 Ultra er arvtakeren til fjorårets S20 Ultra. Dette er toppmodellen og vil trolig ha hele seks kamerasensorer – fem bak og ett på forsiden. S21-trioen får et nytt kamerahus som flyter litt ut av chassiset og har en detaljfarge som er ulik resten av mobilen.

Ifølge WinFuture, som er kjent for sine treffsikre lekkasjer, er to av de sensorene telefotokameraer på henholdsvis 3 og 10x zoom – begge med optisk bildestabilisering – tilsvarende 72 og 240 millimeter brennvidde.

KAMERABEIST: Galaxy S21 Ultra vil trolig ha hele seks kamerasensorer – fem av dem på baksiden. Foto: WinFuture
KAMERABEIST: Galaxy S21 Ultra vil trolig ha hele seks kamerasensorer – fem av dem på baksiden. Foto: WinFuture Vis mer

Hovedkameraet i S21 er, som Galaxy S20 Ultra, på 108 megapiksler, men ifølge rapportene er brennvidden noe mindre – tilsvarende 24 mm, mot 26 mm for S20 Ultra.

Et ferskt rykte vil også ha det til at S21-mobilene som blir tilgjengelig her til lands, i hvert fall vil ha én ting som er bedre enn de «internasjonale modellene». Nettstedet Gizchina melder at Samsungs Exynos 2100, som blant annet sitter i mobilene som vil selges i Norge, er like kraftig som Snapdragon 888-brikka, men førstnevnte er ifølge ryktene i tillegg mer strømgjerrig enn Snapdragon-utgaven.

Det er i så fall godt nytt for norske Galaxy-brukere. De foregående årene har det vært slik at Snapdragon-utgavene av Galaxy S-mobilene har vært kraftigere enn Exynos-motparten, men nå kan altså vinden være i ferd med å snu.

Kanskje like interessant er det at S21 Ultra trolig får støtte for S-Pen, slik som Note-serien, og som nærmest bekreftes i et dokument sendt inn til amerikanske FCC. Android Police skriver dog at du ikke bør regne med at S-Pen følger med i S21 Ultra, men at den trolig blir inkludert som en del av et pakketilbud i tillegg til at den selges separat.

GALAXY: Slik blir designen på de nye S21-mobilene. Foto: WinFuture
GALAXY: Slik blir designen på de nye S21-mobilene. Foto: WinFuture Vis mer

Uten kabel eller propper?

Samsung ser også ut til å følge i Apples fotspor ved ikke å levere med lader eller ørepropper i esken, kun ladekabel. Dette ifølge et sertifiseringsdokument innsendt til den brasilianske regulatoren, ANATEL.

Dog er ikke dette ryktet lite sikkert som de andre, men en eventuell bekreftelse får vi trolig neste uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer