Tiktok

Beskyldes for aggressiv sporing av brukere

Fjerner «antisøppelpostfunksjon» etter beskyldninger om brukersporing.

TIKTOK: Det sosiale mediet Tiktok sier de er forplikta til å beskytte brukernes personvern. Foto: AP/NTB Scanpix
TIKTOK: Det sosiale mediet Tiktok sier de er forplikta til å beskytte brukernes personvern. Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny sikkerhetsfunksjon fra Apple avslører at mange apper leser brukernes utklippstavler på iPhone og iPad. I iOS 14 blir brukerne varslet hvis en app limer inn fra utklippstavla, som betyr at den har tilgang til innholdet, og er en del av nye personvernkontroller i den kommende oppdateringen til iPhone- og iPad-er.

Allerede nå avslører sikkerhetsfunksjonen at flere apper konstant leser brukernes utklippstavler, blant dem er Tiktok. Flere som har installert iOS 14-betaen har merket seg at Tiktok konstant henter ut innhold fra utklippstavla, melder The Telegraph.

Overøses med varsles

Twitter-brukeren Jeremy Burge har lagt ut et skjermopptak som viser hvor aggressivt Tiktok henter ut innhold fra utklippstavla på iPhonen hans.

I en uttalelse til The Telegraph sier Tiktok at de ikke samler inn data fra utklippstavla, men i stedet har et system for å identifisere søppelpost på det sosiale mediet.

– Etter lanseringen av iOS 14-betaen 22. juni, har brukerne fått varsler når de har brukt en rekke populære apper. Når det gjelder Tiktok, ble varslene utløst av en funksjon som er designet for å identifisere repetitiv, mistenkelig oppførsel. Vi har allerede sendt inn en oppdatert versjon av appen til App Store som fjerner denne antisøppelpostfunksjonen, for å fjerne potensiell forvirring. Tiktok er forpliktet til å beskytte brukernes personvern og å være transparente om hvordan appen vår fungerer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer