Beskytt iPhone-notater med passord

Noe du vil gjemme unna for andre som låner telefonen din? Nå kan du låse enkeltnotater.

LÅST: Er det enkelte av iPhone-notatene du vil beskytte litt ekstra? Nå kan du låse dem med passord og fingeravtrykk. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
LÅST: Er det enkelte av iPhone-notatene du vil beskytte litt ekstra? Nå kan du låse dem med passord og fingeravtrykk. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I den siste iOS-oppdateringen, iOS 9.3, kom det flere nyheter på iPhone og iPad. Blant annet kan du nå bruke nattmodus, som reduserer det blå lyset på kveldstid, og som igjen skal bidra til bedre søvn om natten (Android-brukere kan bruke appen Twilight).

En annen nyhet i versjon 9.3 er at du nå kan passordbeskytte notater i Notater-appen. Bruker du denne appen for å notere ting, er det ikke nødvendigvis alt du vil at andre skal se; enten det dreier seg om hva du skal kjøpe i julegaver, koden på bankkortet ditt (noe vi for øvrig ikke anbefaler deg å skrive ned) eller hva det måtte være.

LES OGSÅ: Lås Android-apper med Lockdown Pro

Slik passordbeskytter du et notat

Dersom du har ett eller flere notater du gjerne vil beskytte litt ekstra godt mot de som låner telefonen din, er fremgangsmåten som følger:

Beskytt iPhone-notater med passord

1. Trykk på deleikonet øverst til høyre når du har et notat åpent:

Beskytt iPhone-notater med passord

2. Velg «Lås notat» i panelet nederst:

3. I skjermbildet som så kommer opp, angir du passordet du vil beskytte notatet med, et eventuelt passordhint, samt om du også vil godta opplåsing med Touch ID, der du bare legger fingeren på sensoren. Merk at alle låste notater blir låst med det samme passordet – du kan altså ikke tilordne ulike passord til ulike notater.

Beskytt iPhone-notater med passord

4. Nå har du låst notatet, men siden du er inne i appen, er det fremdeles ulåst, noe du ser på toppen:

5. Trykker du på dette ikonet blir notatet låst. Det samme gjelder om du låser telefonen ved å slukke skjermen og deretter gå inn i Notater-appen igjen, eller om du går til oversikten over alle notater og trykker på «lås nå» nederst.

LES OGSÅ: Slik setter du passord på dokumentene dine

Prøver du å se et låst notat, ser skjermbildet slik ut:

Beskytt iPhone-notater med passord


6. Trykk på «Vis notat» for å åpne notatet, etterfulgt av passordet eller fingeren din om du valgte å gjøre det med Touch ID:

Beskytt iPhone-notater med passord


Da blir alle dine låste notater åpnet, og igjen må du bruke hengelåsen eller slukke skjermen for å låse dem igjen. Om du bare trykker på hjemknappen slik at Notater blir kjørende i bakgrunnen, er notatene fremdeles ulåst, så er du klar over det.

Bytte passord?

Om du vil bytte passordet som beskytter låste notater, for eksempel hvis du har mistanke om at noen har sett det, kan du bytte det med et annet.

Du finner imidlertid ingen innstilling i selve Notater-appen – da må du åpne den vanlige innstillinger-appen og deretter gå til Notater og Passord.

LES OGSÅ: Bruker du samme passord overalt? Her er Password Chef

Her finner du flere «Slik gjør du det»-artikler!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer