Beskytt iPhone-notater med passord

Noe du vil gjemme unna for andre som låner telefonen din? Nå kan du låse enkeltnotater.

LÅST: Er det enkelte av iPhone-notatene du vil beskytte litt ekstra? Nå kan du låse dem med passord og fingeravtrykk. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
LÅST: Er det enkelte av iPhone-notatene du vil beskytte litt ekstra? Nå kan du låse dem med passord og fingeravtrykk. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I den siste iOS-oppdateringen, iOS 9.3, kom det flere nyheter på iPhone og iPad. Blant annet kan du nå bruke nattmodus, som reduserer det blå lyset på kveldstid, og som igjen skal bidra til bedre søvn om natten (Android-brukere kan bruke appen Twilight).

En annen nyhet i versjon 9.3 er at du nå kan passordbeskytte notater i Notater-appen. Bruker du denne appen for å notere ting, er det ikke nødvendigvis alt du vil at andre skal se; enten det dreier seg om hva du skal kjøpe i julegaver, koden på bankkortet ditt (noe vi for øvrig ikke anbefaler deg å skrive ned) eller hva det måtte være.

LES OGSÅ: Lås Android-apper med Lockdown Pro

Slik passordbeskytter du et notat

Dersom du har ett eller flere notater du gjerne vil beskytte litt ekstra godt mot de som låner telefonen din, er fremgangsmåten som følger:

1. Trykk på deleikonet øverst til høyre når du har et notat åpent:

2. Velg «Lås notat» i panelet nederst:

3. I skjermbildet som så kommer opp, angir du passordet du vil beskytte notatet med, et eventuelt passordhint, samt om du også vil godta opplåsing med Touch ID, der du bare legger fingeren på sensoren. Merk at alle låste notater blir låst med det samme passordet – du kan altså ikke tilordne ulike passord til ulike notater.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer