Betale med mobiltelefon og klokke

Betale uten kort? Her er mulighetene

Du må ha riktig bank og riktig enhet å betale med. Og være på riktig sted.

FLERE LØSNINGER: Både Apple, Google, Garmin og Fitbit har betalingsløsninger som lar deg betale uten å bruke kortet. Foto: Fitbit
FLERE LØSNINGER: Både Apple, Google, Garmin og Fitbit har betalingsløsninger som lar deg betale uten å bruke kortet. Foto: Fitbit Vis mer
Publisert

Mange har begynt å «tæppe» med bankkortet sitt, der grensen tidligere i år ble hevet fra 200 til 400 kroner uten at du trenger PIN-kode.

Andre har tatt enda et steg videre – mange steder kan man nå betale ved å bruke smartklokka, mobiltelefonen eller et aktivitetsarmbånd. Og når vi snart får digitale førerkort, kan lommeboka etter hvert ligge igjen hjemme.

Flere løsninger

Det er mange løsninger på det å betale med mobilen eller fra håndleddet, men langt fra alle er lansert i Norge ennå. Og de som er lansert, støttes typisk av et fåtall banker.

Derfor tenkte vi det var greit med en oversikt. Hjelp oss gjerne med å holde den oppdatert ved å sende oss en e-post om du kommer over noen endringer, som at en ny bank har begynt å støtte en av tjenestene eller lignende.

Listen over hvilke banker som tilbyr hva er sist oppdatert 18. september 2019.

Apple Pay

Apple Pay er Apples løsning for betaling uten kort. Her er du nødt til å ha en iPhone, iPad eller Apple Watch for å betale, eller en Mac om du skal kjøpe noe på nett.

Mer spesifikt må iPhone og iPad ha enten Touch ID (fingeravtrykksleser) eller FaceID (ansiktsgjenkjenning).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.