Filmoteket

Bibliotekene får egen strømmetjeneste

Flere bibliotek tilbyr snart gratis filmutlån gjennom en ny strømmetjeneste. Publikum flere steder kan låne gratis film uten å besøke biblioteket.

FILMOTEKET: «Børning 2» med Anders Baasmo Christiansen i rollen som Roy er en av filmene som blir tilgjengelig. Foto: Erik Evjen/SF Studios
FILMOTEKET: «Børning 2» med Anders Baasmo Christiansen i rollen som Roy er en av filmene som blir tilgjengelig. Foto: Erik Evjen/SF Studios Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømmetjenesten lanseres i april og vil inneholde rundt 200 norske og internasjonale spillefilmer for voksne og barn, skriver NRK.

– Hvis ditt bibliotek er med i ordningen, trenger du bare internett og lånekort. Så kan du låne filmen i 48 timer, sier daglig leder Anders Koppang-Grønn i Norgesfilm.

Deichman i Oslo, biblioteket for nye stor-Stavanger og Lindesnes bibliotek har foreløpig signert avtale med strømmetjenesten «Filmoteket». Bibliotekene i Bergen og Kristiansand vurderer å følge etter.

Bibliotekene betaler 25 kroner per film som lånes til dem som har film- og musikkrettighetene.

Hva innhold gjelder, vil du finne Oscar-vinnere, nye filmer, gamle klassikere og selvsagt mange filmer som er basert på bøker, skriver NRK. Dog er enkelte filmer utelatt. Overfor NRK forteller Koppang-Grønn at bibliotektjenesten ikke vil bestå av actionfilmer eller filmer med sterke volds- og sexskildringer.

– Vi skal ikke konkurrere med Netflix og andre store kommersielle aktører, men være et supplement. Tjenesten må reflektere bibliotekenes mandat. Det skal være kvalitetsfilm som kan nå et bredt publikum, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.