Billig Android-telefon?

Her er kompromissene du må leve med.

Det finnes en drøss av telefoner som ikke koster skjorta, men hva ofrer du når du går for en rimeligere modell?
Det finnes en drøss av telefoner som ikke koster skjorta, men hva ofrer du når du går for en rimeligere modell? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du bare Lånekassens midler å leve på, betyr det at du må klare deg på et femsifret beløp i løpet av det neste året, og med de pengene må du kjøpe bøker, kanskje en ny PC, møbler, flybilletter for å besøke de hjemme en gang i blant, frossenpizza, konsertbilletter og mye, mye mer.

Og kanskje også en smarttelefon.

Ikke alle tar seg råd til å velge fra øverste hylle og gå for en Samsung Galaxy S II, HTC Sensation eller en LG Optimus 3D. Dog finnes det et hav av rimeligere Android-modeller som passer bedre til studentbudsjettet.

Hva går du glipp av?

Selvsagt vil en telefon som koster halvparten så mye som de beste innebære visse kompromisser. Noen er lettere å leve med enn andre, og selv om en selvsagt må gjøre individuelle vurderinger, vil vi allikevel driste oss til noen generelle anbefalinger.

SkjermoppløsningMens 480x800 er den mest vanlige oppløsningen på telefoner i 3-4000 kroners klassen, har mange rimeligere modeller lavere oppløsning på skjermen, som 240x320 eller 320x480.

Dette er et kompromiss vi ikke er så begeistret for – du får ikke sett like mye innhold på skjermen og må skrolle mer, tastaturet opptar stor plass i forhold til resten og ikke minst; mange apper er primært laget for høyere oppløsninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer