Billig bredbånd via antenne

En gruppe av de mest prominente medieaktørene i USA varsler at de i løpet av kort tid vil tilby billig bredbånd via en enkel antenne montert på PCen. Det er allerede inngått avtaler som sikrer at 80% av husstandene i USA får tilgang.

Billig bredbånd via antenne
Publisert

Det nye initiativet har fått navnet iBlast og vil benytte en andel av frekvensene i området som normalt er avsatt til digital-TV. Hensikten er å benytte dette som en kanal for å formidle musikk, video, spill og programvare til vanlige forbrukere i USA.

Nettverket skal være på plass allerede til neste år, og det er også etablert et enkelt system for å betale for de ulike tjenestene.

Blant aktørene som står bak iBlast er McGraw Hill, Tribune, New York Times, E.W. Scripps, Meredith og Washington Post. Så langt har gruppen tegnet avtaler med 143 lokale TV-stasjoner i 102 markeder, og nettverket dekker mer enn 80% av alle USAs husstander.

Eventyrlige hastigheter

Vi har hørt fagre løfter om hastigheter på nye Internett-forbindelser før, og iBlast lover opp til 200 ganger raskere overføring enn et 56K-modem. Hvis dette holder, er nettet utvilsomt egnet til tunge mediastrømmer.

Trådløse Internett-forbindelser er i seg selv ingen revolusjonerende nyhet, men dette initiativet viser at teknologien er i ferd med å modnes for et massemarked. Blant aktørene som tilbyr trådløs Internett-forbindelse i Norge, er det bare noen ytterst få lokale aktører som kan tilby tjenester som er innen økonomisk rekkevidde for vanlige forbrukere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer