Billig og vanntett fra Sony

Xperia M4 Aqua tåler vann og koster langt mindre enn toppmodellene.

VANNTETT: Xperia M4 Aqua er, som navnet tilsier, vanntett. Og det til en ganske hyggelig prislapp. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
VANNTETT: Xperia M4 Aqua er, som navnet tilsier, vanntett. Og det til en ganske hyggelig prislapp. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Barcelona) Det har etter hvert blitt en del vanntette mobiltelefoner på markedet, men få av dem er like billige som Sonys nye M4 Aqua.

Som med sine storebrødre Z3 og Z3 Compact er også denne telefonen IP68-sertifisert, som betyr at du kan ha den en halvtime i vann ned til 1,5 meters dyp.

To dagers batteri

Også på denne telefonen reklamerer Sony med to dagers batteritid ved normal bruk, noe vi faktisk erfarte at stemte ganske bra da vi testet de nevnte Z-telefonene.

Telefonen kommer med siste utgave av Android, versjon 5.0 (Lollipop) og har en 64-bit åttekjerneprosessor. Riktignok er det ikke Qualcomms toppmodell Snapdragon 810, som blant annet blir å finne i nye HTC One M9, men Snapdragon 615, som ikke er like kraftig.

LES OGSÅ: Slik er nye Android Lollipop

I følge Notebookcheck er denne prosessoren allikevel rundt 50% raskere enn de vi finner i Samsungs nye A-modeller.

PEN: Vi fikk et godt førsteinntrykk av Xperia M4 Aqua på mobilmessen i Barcelona. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
PEN: Vi fikk et godt førsteinntrykk av Xperia M4 Aqua på mobilmessen i Barcelona. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Mellomklassetelefon

For prispunktet er ganske interessant på denne telefonen. Med en veiledende pris på 2400 kroner kan det være at den vil koste rundt 2000 kroner i de rimeligste nettbutikkene, og det for en relativt rask og vanntett telefon.

Telefonen har riktignok bare 8GB interminne, men støtter utvidelse via minnekort. Den har 2GB arbeidsminne og 1280x720-skjerm, samt 13Mp kamera bak og 5Mp foran (med god vidvinkel).

M4 Aqua lanseres i Norge i mai.

Xperia Z4 Tablet

Sony benyttet også anledningen til å lansere et nytt nettbrett – Z4 Tablet. Som øvrige produkter i Z-serien er også dette nettbrettet vanntett, og i følge Sony skal det være verdens tynneste 10" nettbrett med et midjemål på 6,1mm.

TEST: Sony Xperia Z3 Tablet Compact

TYNN: Med 6,1mm tykkelse er Xperia Z4 Tablet verdens tynneste 10" nettbrett. Det er også vanntett. Foto: SONY
TYNN: Med 6,1mm tykkelse er Xperia Z4 Tablet verdens tynneste 10" nettbrett. Det er også vanntett. Foto: SONY Vis mer


Skjermoppløsningen er 2560x1600, vekten bare 389 gram og lagringsplassen 32GB med støtte for minnekort.

Her brukes også Qualcomms raskeste prosessor – åttekjernede Snapdragon 810, og batteriet skal holde til 17 timers avspilling, noe som er svært godt. Det er neppe på full lysstyrke, for nettbrettet skal også være verdens mest lyssterke 10-tommer med 421 oppgitte nits.

Også nettbrettet blir å finne i butikkene i mai, med en prislapp på 4800 kroner veiledende for WiFi-versjonen, mens 4G-versjonen koster 900 kroner ekstra.

Flere artikler fra mobilmessen i Barcelona

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer