Billige ladekabler bedre enn dyr

Test avslører at billige ladekabler er like bra som originalkabler - og at dyrest er dårligst.

TEST AV LADEKABLER: En svensk test av kvaliteten på ladekabler avslører at billige USB-C-kabler, som brukes til Android-telefoner, er like bra som originalkabler - mens når det kommer til lightning-kablene til Apple-produkter så er det ingenting som kan måle seg med originalkabelen. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
TEST AV LADEKABLER: En svensk test av kvaliteten på ladekabler avslører at billige USB-C-kabler, som brukes til Android-telefoner, er like bra som originalkabler - mens når det kommer til lightning-kablene til Apple-produkter så er det ingenting som kan måle seg med originalkabelen. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Svenske Testfakta har testet ladekabler til Apple og Android-telefoner. De konkluderer med at du gjerne kan velge billig ladekabel - og viser til at den dyreste ladekabelen i testen faktisk også er verst.

Testfakta har testet både originale ladekabler, billige ladekabler og dyre ladekabler.

Det er det tyske testlaboratoriet PZT som har gjort testen, hvor de har sjekket hvor mye kablene tåler av bøyninger før de tar kvelden - ettersom det ifølge bladet er grunnen til at flest ladekabler blir ødelagte.

I laboratorium har de gjort kontrollerte tester som simulerer bøyninger av kabelen, for deretter å sjekke om de fremdeles fungerer.

Seks av kablene har lightning-kontakt mens seks har USB-C-kontakt.

- Kan like gjerne velge billig-kabel

Ifølge den svenske testen er det generelt mange gode ladekabler blant USC-C-kablene, og der sier de at man like gjerne kan velge en billig-kabel da de holder like bra som originalkabelen - men ber forbrukeren om å holde seg unna den dyreste kabelen, som er en Cellularline LongLife fra Circle K.

Både ladekablene fra Ikea, Clas Ohlson og Belkin får 10 av 10 poeng for USB-C-kabler, som er like bra som originalkabelen fra Samsung.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer