Billigere og bedre nummeropplysning

SMS-opplysning er lett, men kan gi elendige resultater, viser ny test. Vi viser deg noen langt smartere metoder.

Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerrådet har testet nummeropplysning på sms fra åtte forskjellige leverandører. Resultatene varierte svært mye. De dårligste fant bare svar på halvparten av forespørslene, eller returnerte numre som ikke lenger er i bruk.

Prisen på sms-søkene er også stiv, normalt koster det 7 kroner for hvert søk, og får du ikke treff på første forsøk tar flere av leverandørene like mye for å returnere de neste på listen. I fire tilfeller brukte Forbrukerrådet 28 kroner på å hente et nummer hos 1890, uten suksess.

Tre gode alternativer

Det finnes imidlertid mobile metoder som både er billigere og gir langt bedre treffsikkerhet. Hvis vi tar utgangspunkt i testvinneren Opplysningen 1881, og du stadig benytter deg av opplysningstjenester, kan 1881 Mobilsøk være én aktuell løsning. Denne tjenesten krever imidlertid at du først laster ned et lite JAVA-program til mobiltelefonen din. Med dette installert får du tilgang til nummersøk, direktesøk og "I nærheten", der du for eksempel kan søke etter "restaurant" og få opp relevante spisesteder i nærheten av stedet du befinner deg. I neste instans kan du laste ned et kart som viser veien dit.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer