Happybytes lanserer Fri Data:

Billigst i Norge

Og nå er priskrigen i gang.

BILLIGST: Happybytes lanserer et fri data-abonnement som er rimeligst i Norge. Foto: Pål Joakim Pollen
BILLIGST: Happybytes lanserer et fri data-abonnement som er rimeligst i Norge. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag har nok en norsk mobiloperatør lansert et fri data-abonnement, nemlig Happybytes, som tidligere har kommet godt ut av våre pristester. Også der vi har sett på prisene på ferjer og i mer eksotiske land.

Og det har startet en priskrig: Det nye abonnementet, Fri Data, kostet i morges 468 kroner i måneden og gir deg 108 gigabyte med fri fart. Noen timer senere svarte Chilimobil med å senke sin pris fra 469 til 459 kroner, og jaggu har ikke Happybytes igjen svart ved å senke prisen helt ned til rekordlave 398 kroner.

Oppdatert 13:30: Nå har Chilimobil også valgt å legge prisen på 398 kroner.

Skulle du bruke opp datamengden, blir hastigheten redusert til 3 Mbps resten av måneden. 3 Mbps er fortsatt nok til å strømme Netflix i HD-kvalitet på mobilen, og du kan bruke den tilnærmet normalt, selv om det selvsagt vil ta litt lengre tid å laste inn nettsider, store filer eller hva det måtte være.

Rimeligst med denne prismodellen

398 kroner er den laveste prisen av fri data-abonnementene, som alle har høye datakvoter og langt fra ubrukelig fart når de er brukt opp, og Happybytes byr altså på 108 GB med mobildata, kontra 100 GB hos konkurrentene, inkludert Chilimobil.

I oversikten under kan du se en sammenlikning av de fem fri data-abonnementene som tilbys av norske operatører. Samtlige struper farten til 3 Mbps når kvoten er brukt opp:

Verdt å merke seg

Som du ser i oversikten over er Happybytes og Chilimobil altså billigst, men Happybytes tilbyr mest data før hastigheten sakker av.

Dog er operatøren alene om ikke å tilby tvilling- eller datasimkort på sitt abonnement, altså der du kan putte et SIM-kort i telefon nummer to, en 4G/5G-ruter eller et nettbrett. Det kan du hos tilsvarende prisede abonnement hos Chili.

Merk for øvrig at det bare er Talkmore og Telenor som behandler EU/EØS-data likt som den norske, der du står fritt til å bruke hele kvoten på tur til utlandet. Telia X tilbyr dette i Norden og Baltikum, men ikke i hele Europa. I løpet av dagen har Chilimobil økt EU-kvoten fra 24 til 27 GB.

Som du ser er det tre hastigheter og tre priser hos Telenor/Talkmore. Her kan du velge et abonnement med 10 Mbps makshastighet, 100 Mbps makshastighet (oppleves neppe begrensende) eller fri fart. Å gå fra 10 Mbps til 100 Mbps koster en femtilapp ekstra på disse abonnementene, så Talkmore (som er eid av Telenor) er altså 50 kroner rimeligere enn Telenor på alle tre nivåene.

Til gjengjeld får du med Min Sky i Telenor-abonnementet, som gir deg ubegrenset sikkerhetskopiering av bilder og video i nettskyen. Både Telenor, Telia og Talkmore har også andre tjenester som er inkludert i abonnementsprisen.

Hva med Ice?

Ice' Data Frihet-tjeneste er også verdt å nevne i denne sammenhengen, selv om den ikke helt kan sammenliknes med Fri data-abonnementene.

Her kan du for eksempel kjøpe 10 GB/249 kroner (tidsbegrenset tilbud) og legge til 99 kroner for «data frihet», altså 348 kroner totalt.

Data frihet fungerer slik at du får 1000 GB ekstra til rådighet, hastighetsbegrenset til 10 Mbps. Men: Disse gigabytene får du bare brukt om du er koblet til Ice' eget mobilnett. Der Ice ikke har dekning selv, leier de kapasitet av Telia, og der bruker du altså av de «vanlige» 10 gigabytene.

Dette kan med andre ord være et svært godt kjøp om du alltid har Ice-dekning der du ferdes, men ikke fullt så godt hvis du til stadighet befinner deg på steder uten Ice-dekning.

Artikkelen er oppdatert etter publisering der både Chilimobil og Happybytes har senket prisene fra slik de var på begynnelsen av dagen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer