TEST: HTC U11

Blant de aller beste Android-telefonene

Men det er ikke uten grunn at det følger med pusseklut i esken, for å si det sånn.

SPEIL, SPEIL: Baksiden på HTC U 11 er svært blank og har litt ulik farge avhengig av hvordan lyset treffer. Dette er sølvmodellen, men den er som regel lyseblå. Foto: Pål Joakim Pollen
SPEIL, SPEIL: Baksiden på HTC U 11 er svært blank og har litt ulik farge avhengig av hvordan lyset treffer. Dette er sølvmodellen, men den er som regel lyseblå. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært vanskelig å være HTC de siste årene – i 2010 var de kongen på Android-haugen med sin utmerkede Desire, og året etter stod selskapet for drøye 10 prosent av smarttelefonsalget globalt.

Men i 2017 er taiwaneserne som en miniputt å regne sammenlignet med giganter som Samsung, Apple og Huawei. Ifølge Forbes forventes HTC å selge rundt 8 millioner enheter i år, som gir en markedsandel på så lite som 0,6 prosent.

Kanskje kan deres siste toppmodell (og dagens testprodukt) U11 gjøre noe med det. HTC har nemlig levert en svært god telefon denne gangen med solid maskinvare, god lyd og et fremragende kamera.

Og, forresten. Du kan klemme på den.

Klem for ekstra funksjoner

«Edge sense» er altså det som skal gjøre U11 unik i forhold til konkurrentene. Konseptet er at den nederste halvdelen av telefonen kan kjenne om du klemmer hardere og utføre funksjoner deretter.

Hva som skal skje når du klemmer kort og lenge kan du selv sette opp i innstillingene, men som standard reagerer den kun på en kort klem og starter da kameraet, noe den også kan gjøre selv om telefonen er låst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer