Logitech G Fits:

Blåses opp i øret

Snedig funksjon på Logitechs ørepropper.

STØPES: Logitechs G Fits-ørepropper blåses opp i øret før de støpes via UV-lys. Foto: Logitech/YouTube
STØPES: Logitechs G Fits-ørepropper blåses opp i øret før de støpes via UV-lys. Foto: Logitech/YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som vi ofte understreker når vi tester ørepropper: Å få dem til å sitte skikkelig i øret er svært viktig for opplevelsen.

Klarer du å få en forsegling i øregangen vil ulyder utenfra dempes en god del (uten aktiv støydemping), og det vil i tillegg gjøre at lyden høres slik den bør – spesielt blir bassen fattig om øreproppene ikke sitter skikkelig tett.

Og så er det naturligvis mindre sjanse for at de faller ut av øret under trening og andre aktiviteter.

«Støpes» i øret

Logitech har nettopp sluppet det andre produktet i sin Fits-serie, der det første så dagens lys i 2020. Det ekstra smarte med disse øreproppene er at de er formbare når du kjøper dem.

FORMBARE: Når du tar Logitech G Fits ut av esken, kan de formes til øret ditt. Foto: Logitech
FORMBARE: Når du tar Logitech G Fits ut av esken, kan de formes til øret ditt. Foto: Logitech Vis mer

Du putter dem i øret, starter en kalibreringsprosess, og så blåses øreproppene opp i øret til de fyller hele øregangen. Til slutt sørger innebygd UV-lys for få den geléaktige massen til å stivne, og vips, så har du et par ørepropper som sitter som støpt og passer ditt øre perfekt.

Dette kan ikke gjentas – så fort de bestråles med UV-lyset stivner de én gang for alle. Prosessen tar omtrent ett minutt, ifølge Logitech.

G for gamer

G-en i produktnavnet gjør at dette er ørepropper som i tillegg er myntet på gamere. De er Bluetooth-baserte, men med i pakken får du også USB-plugger (type A og type C) du kan putte i PC-en eller i en spillkonsoll for å få servert lyd med ekstra lav forsinkelse. Logitech kaller denne teknologien Lightspeed.

På innsida av proppene sitter det 10 mm-drivere som bør kunne by på rikelig med bass. Proppene er utviklet i samarbeid med Logitech-selskapet Ultimate Ears, som blant annet står bak selskapets Boom-produkter (trådløse høyttalere). Stråleformede mikrofoner skal dessuten sørge for god samtalekvalitet.

Batteritida er oppgitt til henholdsvis 7+8 timer om du bruker Lightspeed og 9+11 timer om du bruker vanlig Bluetooth-oppkobling.

I USA er prisen satt til 230 dollar, som med dagens kurs tilsvarer rundt 2500 norske kroner (10,74 i kurs, ja!). Med moms havner vi på 3000 kroner før eventuelle andre prisjusteringer.

Vi skal imidlertid ikke garantere at de slippes i Norge – det gjorde ikke forgjengeren, UE Fits.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer