- Ble helt satt ut

Sigmund Sagberg Andersen oppfordrer folk til å være oppmerksomme etter at han ble kontaktet av en person som ville politianmelde ham for telefonsvindel.

UBEHAGLIG: Kiropraktoren var på jobb da han plutselig fikk en ubehagelig melding. Foto: Henrik Jespersen
UBEHAGLIG: Kiropraktoren var på jobb da han plutselig fikk en ubehagelig melding. Foto: Henrik Jespersen Vis mer
Publisert

Kiropraktor Sigmund Sagberg Andersen (42) var på jobb tirsdag, da han plutselig fikk følgende tekstmelding:

«Hei Sigmund Sagberg Andersen. Jeg vil bare informere om at jeg vurderer sterkt å anmelde deg for svindelforsøk etter du ringte meg klokka 15.34 den 23. januar. Om du beklager og sier unnskyld vil jeg vurdere å droppe anmeldelsen».

- Jeg ble helt satt ut først og tenkte «shit, hvem har jeg ringt i helga som var?», forteller Andersen til DinSide.

Kiropraktoren ble ferdig med daværende pasient, før han leste meldingen nøyere en gang til.

- Da skjønte jeg at vedkommende ble ringt tirsdag, ikke i helga. Så jeg svarte med å spørre hvem vedkommende var, og skrev at jeg ikke hadde ringt noen, sier han.

- Ukyndig

Andersen ble ringt opp igjen og fikk forklart hva som hadde skjedd.

FULL FORVIRRING: Sigmund Sagberg Andersen skjønte lite da han mottok denne meldingen fra en ukjent person. Foto: Kirsti Østvang
FULL FORVIRRING: Sigmund Sagberg Andersen skjønte lite da han mottok denne meldingen fra en ukjent person. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Vedkommende som ble ringt fra kiropraktorens nummer fortalte at han snakket med en helt tilfeldig person, som ba ham om å gå inn på nettsida til betalingstjenesten PayPal.

Han begynte selv å lure på om meldingen han fikk var svindel.

- Man får jo meldinger om alt mulig rart for tida, så det var det jeg tenkte. Jeg ba derfor vedkommende om å ringe meg på FaceTime for å forsikre meg om at han var «ekte», forklarer Andersen.

- Kjipt

Det er foreløpig bare en person som har tatt kontakt med han angående svindelforsøket.

- Mest sannsynlig, og forhåpentligvis har svindlerne bare brukt nummeret mitt på en person. Hvis de bruker helt tilfeldige numre, er det ikke sikkert de bruker det samme nummeret igjen. Men hvis de bruker samme numre, så kan det jo skje igjen, sier kiropraktoren.

Andersen tror folk har blitt vant til at det er mye telefonsvindel for tida.

- Det er kjipt, i hvert fall når man blir ringt fra et norsk telefonnummer. Jeg tror ikke noen under 40 år blir lurt, men eldre personer kan gå på det.

Kjent for politiet

- Dette er en av flere typer svindelforsøk som er kjent for politiet, forteller pressesjef i Oslo politidistrikt, Unni T. Grøndal, til DinSide.

Hun har ikke oversikt over hvor mange henvendelser de har fått til Oslo politidistrikt om dette, men forteller at det er en kjent metode.

- Blir du utsatt for denne typen svindel, anmeld til politiet. Selv om politiet ikke får løst din sak, er det likevel viktig at politiet får vite om det, sier Grøndal.

Hun oppfordrer alle til å være oppmerksomme på slike telefoner.

- Ikke oppgi sensitiv informasjon på telefon eller til noen du ikke kjenner. Dette er svindel, sier pressesjefen i Oslo politidistrikt.