Bli med på verdens største Android-studie

Nå vil forskere hos Cambridge vite alt du gjør på telefonen.

Ved å installere en app på telefonen, kan du bidra til et gigantisk forskningsprosjekt hos University of Cambridge Foto: colourbox.com / montasje: Pål Joakim Olsen
Ved å installere en app på telefonen, kan du bidra til et gigantisk forskningsprosjekt hos University of Cambridge Foto: colourbox.com / montasje: Pål Joakim Olsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ved å installere en app på telefonen din kan du bidra til verdens største mobilundersøkelse hva gjelder bruk av telefonen.

Forskerne ved Cambridge University lover deg full anonymitet, men applikasjonen logger så og si alt som skjer på telefonen din og sender til forskningsprosjektet.

Eksempelvis mottar forskerne kontinuerlig informasjon om hvem du ringer til (ikke de reelle telefonnummerne, men en hashet utgave, slik at de kan finne ut om du f.eks. ringer til én kontakt 40% av tiden), når du slår av og på telefonen, hvor mange SMS du sender om dagen, hvor mye plass du har ledig på minnekortet, hvor høyt du har satt ringelyden, hvor ofte du lader telefonen, hvor mange bilder du tar og når på døgnet, signalstyrke, hvor mye du laster ned via 3G og veldig mye mer (se hele lista).

Les også: Den slår på ringelyden når du glemmer det

Med andre ord får forskerne tilgang til svært god informasjon om hvordan folk bruker telefonen sin.

Se alt de har lagret om deg

Den enkelte kan også logge seg på i nettleseren på PC-en og se all informasjon telefonen har sendt, og det er mulig å pause loggingen eller slette seg fra prosjektet når som helst. I tillegg kan du velge hvorvidt det kun er universitetet i Cambridge som får lov til å bruke dataene dine, eller om du tillater dem å dele dataene med andre forskningsmiljøer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer