Huawei P30 Pro

Blir den årets heftigste mobilnyhet?

Lekkasjene har vært mange de siste ukene. Her er noe av det du kan vente deg når flaggskipet lanseres tirsdag.

Huawei P30 Pro: Kinesiske Huawei har ikke vært spesielt flinke til å unngå lekkasjer i forkant av P30 Pro-lanseringen. Foto: Evleaks/Twitter
Huawei P30 Pro: Kinesiske Huawei har ikke vært spesielt flinke til å unngå lekkasjer i forkant av P30 Pro-lanseringen. Foto: Evleaks/Twitter Vis mer
Publisert

Teknologifrelste kan se frem til en innholdsrik uke. I kveld er det Apple som skal lansere nye produkter og tjenester, i morgen er det Huawei som skal ut i dyst.

På menyen til sistnevnte står P30 Pro, oppfølgeren til kritikerroste P20 Pro som blant annet er kjent for sitt gode kamerasystem. Vi har fulgt nøye med på ryktebørsen den siste tiden, og slik vi ser det har Huawei vært svært dårlige på å holde kortene tett til brystet.

Faktisk ser det meste ut til å være avslørt i god tid før rampelyset rettes mot den kinesiske mobilprodusenten, interessant nok av selskapet selv. En side som dukket opp på Huaweis nettsted, inneholdt mengder av informasjon om P30 Pro. Denne lenken er nå tatt ned, men flere nettsteder fikk rasket med informasjon før den ble fjernet. Deriblant GSM Arena.

Periskop-kamera med fantastisk zoom

I fjor klinte Huawei til med et imponerende kamera i P20 Pro med skikkelig god nattmodus, men også 3x optisk zoom. Det ser ut til at kameraet er fokuset i år også, med et kvadruppelkamera (fire sensorer) bestående av sensorer på 8, 20 og 40 megapiksler, samt en 3D-sensor som kan måle avstand mer nøyaktig.

Hovedsensoren, kalt «SuperSpectrum Sensor», er på 40 megapiksler og skal være i stand til å ta bilder med superlav ISO og ta særdeles gode videoopptak under svake lysforhold. Sensoren på 8 megapiksler har et perioskop-liknende design som gjør at kameraet leverer hele 10x tapsfri hybrid-zoom. Brennvidden til kameraet er på 135 millimeter med en optisk zoom på 7,8x, og programvaren hjelper til med å levere totalt 10x zoom.

En annen spennende videofunksjon er «Dual-View Video» som bruker to av kameraene til å gjøre videoopptak zoomet og vidvinkel i delt visning.

Huawei P30 Pro kommer også i svart. Foto: MySmartPrice
Huawei P30 Pro kommer også i svart. Foto: MySmartPrice Vis mer

Spesifikasjoner

I lekkasjen kommer det frem at P30 Pro drives av Huaweis egenutviklede brikkesett Kirin 980, og er utstyrt med 8 GB arbeidsminne og mellom 128 og 512 GB lagringsplass. OLED-skjermen er på 6,47 tommer og har en oppløsning på 2340 x 1080 piksler. Og fingersensoren? Den er integrert i skjermen.

Skjermen har et dråpeformat hakk med plass til et kamera, men ikke avansert ansiktsgjenkjenning. Legg også merke til i bildene at P30 Pro ikke har en synlig høyttalergrill på fremsiden, dette fordi lyden sendes ut gjennom skjermen, ifølge ryktene. Nytt på skjermfronten er at det trolig er Samsung som produserer OLED-panelene, til forskjell fra LG som leverte panelene til P20 Pro.

Huawei P30 Pro
OperativsystemAndroid 9
Skjerm6,47" OLED
Oppløsning2340x1080 piksler
BrikkesettKirin 980
Lagringsplass128, 256 og 512 GB
Minne8 GB
MinnekortHuawei NanoMemory
Hovedkamera40 MP f/1.6 (vid), 20 MP f/2.2 (ultravid), 8 MP periskop (tele), Time-of-flight-sensor (3D)
Frontkamera32 MP f/2.0 (vid)
FingersensorIntegrert i skjermen
Batteri4200 mAh
AnnetIP68-sertifisering

Batteriet skal være på 4200 mAh - en økning fra fjorårets 4000 mAh.

Huawei P30 Pro kommer i fargene svart, hvit, blå og oransje/rød - det er usikkert om samtlige fargevalg blir tilgjengelig i Norge.

Hva med prisene? Denne lekkasjen kom faktisk fra norske Power, via GSM Arena, som var i overkant tidlig ute med å legge ut P30 Pro i sin nettbutikk. Her kom det frem at P30 Pro med 128 GB koster 8990 kroner og 256 GB-modellen starter på 9990 kroner. I pakken medfølger Huaweis Watch GT-klokke, som vi testet tidligere i år. Det er godt mulig at Watch GT er en bonus til dem som forhåndsbestiller P30 Pro.

Huaweis P30 Pro-show avholdes i morgen. Følg med på Dinside.no for siste nytt fra lanseringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer