Blir det for mye mas? Slik slår du av mobilvarsler

Noen apper er verre enn andre, men både på iPhone og Android er det lett å gjenvinne kontrollen.

FOR MYE AV DET GODE? Det er kjekt å bli varslet om ting som skjer, men noen varsler er mer til plage enn til nytte. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
FOR MYE AV DET GODE? Det er kjekt å bli varslet om ting som skjer, men noen varsler er mer til plage enn til nytte. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Push-varsler er en kjekk funksjon på dagens smarttelefoner – de gjør at du blir varslet om ting som angår deg, for eksempel når noen har kommentert noe du har postet på Facebook, noen har sendt deg et bilde på Snapchat eller lignende.

Dog er det ikke alle appers varsler som er like nyttige, og noen maser kanskje mer enn du antok da du først lastet dem med.

Egen aksept på iPhone

Android og iOS har en litt ulik tilnærming med tanke på hvordan apper får varsle deg.

På iOS må appene be om ditt samtykke til å sende deg push-varsler når du starter dem første gang, mens Android-appene står fritt til å varsle deg så fort du har lastet dem ned – uten å be om et eksplisitt varsel-samtykke.

Akkurat det siste ser ut til å endre seg når Android M lanseres senere i år, der du ikke lenger trenger å akseptere alle rettighetene appene ber om når du laster dem ned, men heller godkjenner dem én og én når appene trenger dem.

LES OGSÅ: Dette betyr appenes tillatelser

Slik stopper du varsler fra en app

Begge operativsystemene lar deg imidlertid fjerne appenes rett til å sende deg push-varsler om du synes de er i overkant masete eller irrelevante.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer