OnePlus 6 er offisiell

Blir dette årets beste Android-kjøp?

Premium-mobil til halve prisen av iPhone X.

MYE FOR PENGENE: Nye OnePlus 6 har spesifikasjoner som en toppmodell, men er prissatt som en mellomklasse-mobil. Foto: Produsenten
MYE FOR PENGENE: Nye OnePlus 6 har spesifikasjoner som en toppmodell, men er prissatt som en mellomklasse-mobil. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert

Den kinesiske mobilprodusenten OnePlus har gjort seg store på å selge premium-mobiler til langt lavere priser enn mobilgigantene.

Deres nyeste tilskudd, OnePlus 6, er nok et interessant mobilkjøp i så måte. Den er relativt topp spekket, men koster halvparten av iPhone X.

Amerikansk pris er 529 dollar for den billigste modellen med 64 GB lagringsplass.

Norsk pris blir 4.995 kroner, ifølge ITavisen. Salgsstart er 22. mai.

Ikke like høyoppløst skjerm

Selv om OnePlus 6 har relativt gode spesifikasjoner, kan den ikke hamle opp med de beste toppmodellene på alle områder.

6,28 TOMMER: OnePlus 6 har en skjerm på over 6 tommer. Den har også en "notch" øverst, slik vi kjenner fra Apples iPhone X. Det skal imidlertid være mulig å skru den av i innstillingene, slik at hele linja øverst er svart (ikke bare fliken i midten). Foto: Produsenten
6,28 TOMMER: OnePlus 6 har en skjerm på over 6 tommer. Den har også en "notch" øverst, slik vi kjenner fra Apples iPhone X. Det skal imidlertid være mulig å skru den av i innstillingene, slik at hele linja øverst er svart (ikke bare fliken i midten). Foto: Produsenten Vis mer

Skjermoppløsningen er «bare» 2280 x 1080, mens de fleste Android-toppmodeller i dag har 2880 x 1440-oppløsning.

Av forhåndstitter vi har lest, virker det imidlertid ikke som om den lavere oppløsningen er noe stort problem. Skjermen vil jo heller ikke være like strømkrevende som de beste.

Kameraet kan være den virkelige utslagsgivende faktoren.

Dobbeltkamera

OnePlus har dobbeltkamera som de fleste flaggskipmobiler i dag har.

Tidligere OnePlus-modeller har falt litt gjennom på dette området, noe de fleste såkalte mellomklasse-mobilene gjør.

Hovedkameraet på OnePlus 6 skal være på 16 megapiksler med blenderåpning f/1.7, mens det andre skal være på 20 megapiksler. Frontkameraet er på 16 megapiksler.

Sammenliknet med forgjengeren OnePlus 5T skal hovedkameraet dog ha en større bildesensor, noe som bør gjøre at den er bedre i dårligere lys. Optisk bildestabilisator er også på plass denne gangen.

Den har også 2x zoom, men dette er digitalt, ikke optisk, så det blir ikke like skarpt som på iPhone X eller Galaxy S9.

Hvor bra kameraet er, får vi komme tilbake til når vi får mobilen inn til test.

Har hodetelefon-utgang

I motsetning til aluminiumsdesignet OnePlus har brukt i seinere år, er baksiden på OnePlus 6 i glass – også en trend blant dagens flaggskip. Her er det tynne rammer og mest skjerm foran (84 prosent av framsiden består av skjerm)

Den er utstyrt med Qualcomms Snapdragon 845-prosessor, som vi finner i de beste toppmodellene nå, inkludert Samsung Galaxy S9.

Den har både fingeravtrykksleser (men du skal kunne låse opp mobilen med ansiktet også) samt hodetelefon-utgang.

SMART KNAPP: OnePlus 6 kommer i tre fargevarianter, deriblant en matt svart. På siden finnes det også en egen knapp for å skru av alle mobilvarsler. Foto: Produsenten
SMART KNAPP: OnePlus 6 kommer i tre fargevarianter, deriblant en matt svart. På siden finnes det også en egen knapp for å skru av alle mobilvarsler. Foto: Produsenten Vis mer

Ikke trådløs lading

Den mangler imidlertid trådløs lading (men du kan lade 3.300 mAh-batteriet med en medfølgende rask lader).

OnePlus 6 kan kjøpes med 6 GB RAM/64 GB lagring, 8 GB RAM/128 GB lagring eller 8 GB RAM/256 GB lagring. Det er dog ikke mulig å utvide lagringsplassen med minnekort (i stedet kan du sette i to simkort).

Den er heller ikke offisielt vanntett. Den skal visstnok være sprutsikker, slik at den bør tåle for eksempel litt regn.

Nyeste Android

OnePlus 6 leveres med nyeste Android, versjon 8.1. Produsenten har laget sitt eget skall kalt OxygenOS, som er godt likt fordi det ser relativt uforandret ut fra originalen. Det følger heller ikke med mye såkalt bloatware.

For de mest ihuga Android-brukerne er det kanskje ekstra interessant er at du vil kunne laste ned og prøve neste Android-versjon, Android P.

Som nevnt kommer OnePlus 6 i salg den 22. mai, altså i neste uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer