Moto G6-serie annonsert

Blir dette nok en billig-favoritt?

Nå får de rimelige Motorola-modellene 18:9-skjerm.

NY BUDSJETTVINNER? Motorola har gjort det sterkt med sin G-serie. Nå kommer det tre nye modeller. Foto: Motorola
NY BUDSJETTVINNER? Motorola har gjort det sterkt med sin G-serie. Nå kommer det tre nye modeller. Foto: Motorola Vis mer
Publisert

Mens den ene produsenten etter den andre drar opp nye toppmodeller til over 8.000 kroner, er det også mulig å få kjøpt svært gode telefoner til en langt hyggeligere pris.

Motorola har lenge vært en favoritt i det rimeligere segmentet, der Moto G5 Plus kom seirende ut av en trippeltest vi gjorde i fjor, mens Moto G4 Plus gjorde rent bord i en tilsvarende test året før.

Det burde med andre ord love godt for årets G-serie fra Motorola, som kommer i norske butikker i juni. Den nye serien består av G6 Plus, G6 og G6 Play.

Moto G6 Plus til 3.000 kroner

Dyrest av de tre er som vanlig Plus-utgaven, som får en veiledende prislapp på 3.000 kroner. Skjermen er blitt større enn på forgjengeren, opp fra 5,2 til 5,9 tommer, men nå i et 18:9-format. Det gir også tynnere rammer rundt skjermen.

Blir dette nok en billig-favoritt?

Plus-utgaven får et pluss for å komme med 64 GB internminne, altså det samme som de fleste av toppmodellene nå til dags. Den støtter også utvidelse via minnekort og har 4 GB arbeidsminne; igjen på nivå med mange toppmodeller.

På innsiden har den en Snapdragon 630-prosessor, som vi mistenker vil være mer enn godt nok for de fleste. Særlig siden Motorola er kjent for å tukle svært lite med Android utover å legge til noen smarte snarveier. Naturligvis lanseres telefonene med siste utgave av Android, versjon 8 (Oreo).

Blir dette nok en billig-favoritt?

Kameramessig ser det ut til at spesifikasjonene på hovedkameraet er det samme som i fjor, altså to objektiver og der lysstyrken er f/1,7. Frontkameraet har blitt oppgradert fra 5 til 8 megapiksler og har dessuten fått en LED-blits ved siden av seg til selfier i mørket.

Fingeravtrykksleseren er fortsatt på plass, og batteriet er på 3200 mAh, der en hurtiglader på 15 W følger med i esken.

Moto G6: 2.500 kroner

Den «vanlige» G6-modellen ligger en femhundrelapp under i pris, og for den må du blant annet gi avkall på halvparten av lagringsplassen (32 GB) og en gigabyte arbeidsminne (3 GB).

Moto G6. Foto: Motorola
Moto G6. Foto: Motorola Vis mer

Skjermen er noe mindre på 5,7 tommer, men fortsatt i et 18:9-format. Prosessoren er her Snapdragon 450, som er svakere enn den som sitter i Plus-utgaven.

Også på denne får du to kameraer på baksiden, om enn med bittelitt svakere lysstyrke enn Plus-utgaven (f/1,8). Og batteriet er litt mindre, med 3.000 mAh oppgitt kapasitet.

Som tidligere ser det med andre ord ut til at den ekstra femhundrelappen for Plus-utgaven er vel verdt det. Begge disse to G6-modellene har for øvrig en bakside av glass.

Moto G6 Play: 2.000 kroner

Den rimeligste utgaven i G6-serien er G6 Play, men den kan skilte med det største batteriet av de tre, oppgitt til 4.000 mAh.

Prosessoren er enda litt svakere (Snapdragon 430), og telefonen har ikke dobbelt kamera på baksiden som de to andre. Dessuten har skjermen lavere oppløsning – mens de to andre kan by på 2160x1080-oppløsning, har Play-utgaven bare 1440x720. På en 5,7 tommer stor skjerm er nok det noe du vil merke forskjell på i det daglige.

Blir dette nok en billig-favoritt?

I tillegg støtter den bare LTE Cat 4 og vil derfor ikke ha samme potensielle hastighet over 4G-nettet. I motsetning til de to storebrødrene, lades denne fortsatt med en micro USB-kabel og ikke med USB-C, selv om hurtiglader også er å finne i esken.

Baksiden er av plast på Play-utgaven, og på baksiden finner vi også fingeravtrykksleseren. Det gjør at det faktisk er den rimeligste utgaven som har størst prosentandel skjerm på fremsiden av telefonen.

G6 og G6 Plus kommer altså i butikkhyllene i mai, mens Play-utgaven er planlagt lansert i juni.

>> Her finner du Dinsides mobiltester

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer