Huawei Mate 30 Pro:

– Blir ikke tilgjengelig i Europa

Oppsiktsvekkende rykter dagen før lansering.

LANSERES I MORGEN: … men Huawei Mate 30 Pro ser det foreløpig ut til at nordmenn ikke vil få kjøpt. Foto: Evan Blass/EVLeaks
LANSERES I MORGEN: … men Huawei Mate 30 Pro ser det foreløpig ut til at nordmenn ikke vil få kjøpt. Foto: Evan Blass/EVLeaks Vis mer
Publisert

I morgen går sjefen for Huaweis forbrukerdivisjon, Richard Yu, på scenen i München for å vise frem selskapets nye toppmodell, Mate 30 Pro.

Men til tross for at lanseringen er i en europeisk by, er det svært mye som tyder på at telefonen ikke vil bli lansert her i Europa.

Det nederlandske nettstedet Letsgodigital hevder å ha innside-informasjon fra Huawei om at de nye Mate 30-telefonene ikke blir å finne i europeiske butikkhyller.

– Huawei innser at lansering av en dyr high-end smarttelefon uten Google-apper praktisk talt er ubrukelig i Europa, heter det seg i artikkelen, i hvert fall ifølge Googles oversettingstjeneste. Nettstedet skal også ha fått bekreftet dette via en annen pålitelig kilde.

Uten Google-apper

På forsommeren havnet Huawei på USAs entitetsliste, som betyr at amerikanske selskaper er nødt til å ha spesiell tillatelse fra myndighetene for å handle med det kinesiske selskapet.

Utfallet ble at både Google og andre store amerikanske selskaper ble tvunget til å trekke seg fra samarbeidet med Huawei, og de siste ukene har det vært klart at Mate 30-serien vil bli lansert uten Googles apper og tjenester, altså Play butikk, Gmail, Google Maps, Google Assistent og lignende.

I hjemlandet er ikke det noe stort problem – der har Googles tjenester lenge vært bannlyst av myndighetene, så Huawei-telefoner selges her uten Googles programvare, i et marked med mange gode alternativer.

Men på vår del av kloden blir det nok, som Letsgodigital påpeker, svært vanskelig å selge en premium-telefon uten disse tjenestene om bord.

Huawei Norge har ingen kommentar

– Hei, lanseringen er i morgen klokka 14 med embargo klokka 14.30. Vi har dessverre ikke mulighet til å kommentere før det, skriver kommunikasjonssjef i Huawei, Anders Bigseth, til Dinside, når vi spør om han kan kommentere disse ryktene.

La oss for øvrig legge til at vi har vært invitert på alle Huawei-lanseringer de siste åra, men ikke akkurat denne. Skal vi spå i kaffegruten vil vi derfor anta at Letsgodigital-informasjonen stemmer og at du ikke vil få kjøpt Mate 30 Pro i Norge.

I hvert fall ikke enn så lenge – skulle den politiske situasjonen mellom Kina og USA endre seg, skal vi ikke se bort i fra at telefonen kan bli lansert på et senere tidspunkt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer