Huawei Mate 30 Pro:

– Blir ikke tilgjengelig i Europa

Oppsiktsvekkende rykter dagen før lansering.

LANSERES I MORGEN: … men Huawei Mate 30 Pro ser det foreløpig ut til at nordmenn ikke vil få kjøpt. Foto: Evan Blass/EVLeaks
LANSERES I MORGEN: … men Huawei Mate 30 Pro ser det foreløpig ut til at nordmenn ikke vil få kjøpt. Foto: Evan Blass/EVLeaks Vis mer
Publisert

I morgen går sjefen for Huaweis forbrukerdivisjon, Richard Yu, på scenen i München for å vise frem selskapets nye toppmodell, Mate 30 Pro.

Men til tross for at lanseringen er i en europeisk by, er det svært mye som tyder på at telefonen ikke vil bli lansert her i Europa.

Det nederlandske nettstedet Letsgodigital hevder å ha innside-informasjon fra Huawei om at de nye Mate 30-telefonene ikke blir å finne i europeiske butikkhyller.

– Huawei innser at lansering av en dyr high-end smarttelefon uten Google-apper praktisk talt er ubrukelig i Europa, heter det seg i artikkelen, i hvert fall ifølge Googles oversettingstjeneste. Nettstedet skal også ha fått bekreftet dette via en annen pålitelig kilde.

Uten Google-apper

På forsommeren havnet Huawei på USAs entitetsliste, som betyr at amerikanske selskaper er nødt til å ha spesiell tillatelse fra myndighetene for å handle med det kinesiske selskapet.

Utfallet ble at både Google og andre store amerikanske selskaper ble tvunget til å trekke seg fra samarbeidet med Huawei, og de siste ukene har det vært klart at Mate 30-serien vil bli lansert uten Googles apper og tjenester, altså Play butikk, Gmail, Google Maps, Google Assistent og lignende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer