WiFi 7 forventes i 2024

- Blir raskere enn kablet nett

Bedre rekkevidde, raskere og bedre håndtering av mange enheter samtidig.

STADIG RASKERE: Asus ROG Rapture GT-AX11000 er én av de få WiFi 6-ruterne som er å få kjøpt i norske butikker, men trolig får vi se WiFi 7 i løpet av de neste fem årene. Foto: Asus
STADIG RASKERE: Asus ROG Rapture GT-AX11000 er én av de få WiFi 6-ruterne som er å få kjøpt i norske butikker, men trolig får vi se WiFi 7 i løpet av de neste fem årene. Foto: Asus Vis mer
Publisert

De første WiFi 6-ruterne har så vidt kommet i butikkene, og det er foreløpig bare Samsungs telefoner i S10 og Note 10-serien som støtter den nye trådløse standarden.

Allikevel ser det ut til at planleggingen av den neste generasjonen er i full gang:

– Du vil komme til det punktet der trådløst er raskere enn kablet, skal visepresident for teknologi i Qualcomm, V.K. Jones, ha sagt på Qualcomms WiFi day, ifølge Cnet.

Gradvis oppdatering

Ifølge Jones vil WiFi 6 (802.11ax) bli gradvis oppdatert frem mot en ny standard i 2024, som får kodenavnet 802.11be, eller da trolig WiFi 7 på folkemunne.

Nytt frekvensområdeFørste steg vil være å utvide frekvensområdet. Per i dag brukes 2,4 GHz-båndet og 5 GHz-båndet, men både europeiske og amerikanske myndigheter skal ifølge CNet jobbe med å fristille 6GHz-båndet som det tredje, som særlig vil kunne øke kapasiteten der mange mennesker er samlet, som på en konsert eller idrettsarrangement.

Toveis-mimoI fase to (2022) kommer (hold deg fast) UL MU-MIMO, som står for uplink multiuser multiple-input multiple-output.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer