Blokkerer TikTok

USA blokkerer den populære tjenesten.

Publisert
Sist oppdatert

USA blokkerer TikTok fra 20. september, sier det amerikanske næringsdepartementet i en pressemelding.

Det amerikanske næringsdepartementet sier at de førstkommende fredag vil forby nedlastinger av de kinesiskeide appene TikTok og WeChat i USA.

Bakgrunnen skal være bekymringer vedrørende hyppig datainnsamling fra kinesiske Bytedance, som eier TikTok, noe både kinesiske myndigheter og selskapet selv avviser.

– Dagens handlinger viser nok en gang at president Trump vil gjøre alt i hans makt for å garantere vår nasjonale sikkerhet og beskytte amerikanere fra det kinesiske kommunistpartiet, sier USAs næringsminister Wilbur Ross i pressemelding.

Nyhetsbyrået Reuters skriver at næringsdepartementet vil beordre Apple og Google til å stanse nedlastinger av appene.

Nyheten kommer samme dag som det forventes at president Donald Trump skal godkjenne eller avvise Oracles avtale om å kjøpe den amerikanske delen av TikTok og bli det som omtales som en «klarert teknologipartner» i USA.

CNBC skriver det er uvisst om næringsdepartementets avgjørelse vil påvirke den potensielle avtalen mellom TikTok og Oracle før tidsfristen, eller om dette er et ledd i Trump-administrasjonens opprinnelige plan om å gjøre TikTok til et heleid, amerikansk selskap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.