Blokkerer TikTok

USA blokkerer den populære tjenesten.

Publisert
Sist oppdatert

USA blokkerer TikTok fra 20. september, sier det amerikanske næringsdepartementet i en pressemelding.

Det amerikanske næringsdepartementet sier at de førstkommende fredag vil forby nedlastinger av de kinesiskeide appene TikTok og WeChat i USA.

Bakgrunnen skal være bekymringer vedrørende hyppig datainnsamling fra kinesiske Bytedance, som eier TikTok, noe både kinesiske myndigheter og selskapet selv avviser.

– Dagens handlinger viser nok en gang at president Trump vil gjøre alt i hans makt for å garantere vår nasjonale sikkerhet og beskytte amerikanere fra det kinesiske kommunistpartiet, sier USAs næringsminister Wilbur Ross i pressemelding.

Nyhetsbyrået Reuters skriver at næringsdepartementet vil beordre Apple og Google til å stanse nedlastinger av appene.

Nyheten kommer samme dag som det forventes at president Donald Trump skal godkjenne eller avvise Oracles avtale om å kjøpe den amerikanske delen av TikTok og bli det som omtales som en «klarert teknologipartner» i USA.

CNBC skriver det er uvisst om næringsdepartementets avgjørelse vil påvirke den potensielle avtalen mellom TikTok og Oracle før tidsfristen, eller om dette er et ledd i Trump-administrasjonens opprinnelige plan om å gjøre TikTok til et heleid, amerikansk selskap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer