Brannfarlig vekkerklokke?

Norsk brannvernforening misliker at den populære iPhone-applikasjonen Sleep Cycle Alarm Clock må lades på madrassen.

- I likhet med andre elektriske produkter som er koblet til en strømkilde kan mobiltelefonen være en potensiell brannkilde, hvis den blir varm nok, sier Norsk Brannvernforening. Foto: Per Ervland
- I likhet med andre elektriske produkter som er koblet til en strømkilde kan mobiltelefonen være en potensiell brannkilde, hvis den blir varm nok, sier Norsk Brannvernforening. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke skrev DinSide Helse om den nye og populære iPhone-applikasjonen Sleep Cycle Alarm Clock, som garanterer å vekke deg på en mer naturlig måte, slik at du føler deg mer våken og uthvilt om morgenen.

Les artikkelen her: Våkn opp uten vekkerklokke

Før du legger deg velger du et tidspunkt du vil stå opp på. Applikasjonen finner ut når du sover lettest fra 30 minutter før vekketidspunktet, ved å registrere bevegelsene i madrassen. Mobiltelefonen må ligge på madrassen ved siden av hodeputen din, og den bør helst være koblet til stikkontakten.

Spørsmålet mange stiller seg er om denne applikasjonen kan være brannfarlig. Og med tanke på stråling, hvor farlig er det å la mobilen ligge tett opptil hodet gjennom hele natt?

Les også: Stadig flere leker som kan gi brannskader

Mange kritiske

Det har kommet flere kritiske innlegg i debattforumet etter vi la ut artikkelen om Sleep Cycle Alarm Clock:

- Det er jo sinnsykt! Man legger seg ikke til å sovne med elektriske apparater i senga. En iPhone har smeltet før.

- Ha ALDRI en lader koblet på i et soverom om natten. Dersom en lader går varm om natten, så er du FERDIG som menneske lenge før en røykvarsler vil reagere. En lader som smelter vil slippe ut blåsyregass, og dette dør du av før røykvarsleren i det hele tatt rekker å reagere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.