Breeze gjør mobilen til skritteller

Runkeeper med ny app for deg som heller går enn jogger.

HVERT SKRITT TELLER: Du må ikke løpe eller dra på treningssenteret for å være aktiv. Med Breeze trenger du bare å gå. Foto: KIRSTI ØSTVANG
HVERT SKRITT TELLER: Du må ikke løpe eller dra på treningssenteret for å være aktiv. Med Breeze trenger du bare å gå. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aktivitetsarmbånd er kanskje den eneste typen kroppsnær teknologi som har fått noen slags form for kommersiell suksess.

Vi snakker om armbånd du kan bruke til å blant annet måle hvor mange skritt du går i løpet av en dag, og dermed hvor mange kalorier du forbrenner.

Jawbone Up, Fitbit Flex og Nike FuelBand blant de mer kjente produktene i denne kategorien wearables.

Du trenger riktignok ikke betale en tusenlapp for å samlet inn denne type informasjon. Har du en smartmobil, kan du gjøre det helt gratis.

Les test: De beste løpeappene

Aktivitetslogging for den passive

Nå har Runkeeper, selskapet bak treningsappen med samme navn, lansert en ny skritteller-app som fungerer på omtrent samme måte som de andre aktivitetsmålerne.

Breeze er likevel ikke din helt vanlige skritteller.

Den samler inn data som automatisk registreres i bakgrunnen av M7-bevegelsesprosessoren i iPhone 5S, og skal dermed være svært strømgjerrig. Du trenger dessuten ikke å gjøre noe annet enn å laste ned appen for at den skal fungere.

Blir smartere over tid

Når du først logger inn, vil Breeze hente de syv siste dagene med aktivitet for å få et klart bilde over din daglige rutine, og kalkulerer et rimelig mål ut i fra det. Går du lite, vil du ikke få krav om å gå 10.000 skritt til å begynne med. Men det vil tilpasses etter hvert.

Appen lærer seg ditt bevegelsesmønster over tid, som for eksempel når på døgnet du er mest aktiv, noe som skal kunne gi deg et bedre innblikk i «dine helsevalg», som utviklerne selv sier.

Du serveres meldinger i løpet av dagen om du er langt unna å nå målet ditt, og forhåpentligvis vil det da kunne motivere deg til å ta en ekstra gåtur om det ikke er tilfelle.

Hver morgen får du dessuten en påminnelse om hvor mange skritt du tok dagen før.

Les også: Ja, det er angrerett på treningsarmbånd!

Pen, enkel og gratis

Alternativene

 • Moves
 • Argus
 • Fitbit
 • Pedometer++
 • Nike Move
 • Runkeeper
 • Breeze er på ingen måte revolusjonerende, men konseptet er pakket inn i et lekkert brukergrensesnitt som er svært enkelt å bruke.

  Og du trenger ikke å trykke på en knapp for å starte registreringen, telefonen gjør alt automagisk for deg.

  Du må naturligvis ha mobilen med deg til enhver tid for så nøyaktige målinger som mulig, noe som kan være litt mer tungvint enn om du bruker en dings som er festet rundt håndleddet eller på klærne til enhver tid.

  I motsetning til disse er imidlertid Breeze-appen gratis.

  Alternativer

  Etter hvert kommer Breeze til å bli integrert med den eksisterende Runkeeper-appen, og det er også planer om å utvide støtten utover bare Apples nyeste telefon, så med tiden vil den bli enda nyttigere.

  Enn så lenge er Breeze som nevnt bare tilgjengelig for iPhone 5S. Den kan lastes ned gratis fra App Store her.

  Andre skritteller-apper er Moves (for iPhone og Android), Argus (iPhone) og Pedometer++ (iPhone).


  Les også:
  Wearables er den nye teknotrenden

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer