Motorola Razr og Samsung Galaxy Z Flip:

Brettbare telefoner får gjennomgå

Motorola-telefonen får spesielt dårlige kritikker – ett nettsted hadde en ødelagt skjerm i løpet av ei uke.

AIAI: Motorola Razr får gjennomgå av kritikerne. Nå rapporterer flere om at skjermen sprekker opp eller løsner etter kort tids bruk. Foto: Motorola
AIAI: Motorola Razr får gjennomgå av kritikerne. Nå rapporterer flere om at skjermen sprekker opp eller løsner etter kort tids bruk. Foto: Motorola Vis mer
Publisert

Brettbare mobiltelefoner har vært å finne i science fiction-filmer i en årrekke og ble først en realitet i 2019, da den heller ukjente produsenten Royole dukket opp med sin FlexPai-telefon på CES-messen i Las Vegas allerede i januar.

Mest kjent er nok imidlertid Samsung Galaxy Fold, som vi testet i høst på Dinside. I likhet med Royole-telefonen var det her snakk om en telefon i relativt normal størrelse (bortsett fra tykkelsen), som kunne brettes ut til nettbrett-størrelse.

Den første lanseringen ble et mareritt for Samsung. Flere anmeldere som hadde mottatt telefonen, opplevde etter kort tid store problemer med telefonen. Lanseringen ble utsatt og Samsung gikk tilbake til tegnebordet og gjorde flere endringer på konstruksjonen før telefonen ble lansert på ny.

Motorola får gjennomgå

Nå er det Motorola som først og fremst får gjennomgå av amerikanske anmeldere. Det Lenovo-eide selskapet lanserte nylig en oppfrisket utgave av klassikeren Razr, som heller klappes sammen når den ikke er i bruk, slik at fotavtrykket blir langt mindre.

Mandag publiserte Inputmag en artikkel der de viste bilder av Razr-telefonen etter bare ei uke med normal bruk. Her har skjermen praktisk talt løsnet fra resten av telefonen langs bretten, som både er skjemmende visuelt og som også betyr at den ikke responderer på berøringer.

Journalist Raymond Wong poengterer dog at den de siste par dagene ble brukt i noe ulike miljøer, der utetemperaturen lå rett under null grader, men at den aldri har vært mistet, i kontakt med vann eller lignende.

Og han virker ikke å være alene – her er en annen som selv hevder at han kun har dratt av plasten og brettet den opp:

Telefonen har fått ganske labre kritikker rundtom. The Verge gir bare 4/10 poeng og kaller telefonen en flopp. Samme karakter får Razr-telefonen hos Wired, og anmelderen hos Droid Life kaller Motorola-telefonen for den mest ubehagelige telefonen han noen gang har brukt.

BRETTBAR: Den ser lekker ut på bildene, men Motorola får svake kritikker rundtom for sin nye Razr-telefon. Foto: Motorola
BRETTBAR: Den ser lekker ut på bildene, men Motorola får svake kritikker rundtom for sin nye Razr-telefon. Foto: Motorola Vis mer

En felles oppfatning virker å være at dette er en telefon som kan sammenlignes med en billig telefon med tanke på maskinvare, kamera og så videre, men som i USA koster 1500 dollar (14.000 kroner) og dermed er blant de aller, aller dyreste.

Glass i Z Flip?

Samsung har også lansert en ny brettbar telefon i år, og i markedsføringen av Galaxy Z Flip hevder selskapet at telefonens skjerm er av «ultra thin glass».

Men der man da kanskje skulle tro at skjermen da ikke fikk riper like lett som Galaxy Fold-telefonen, er YouTuber JerryRigsEverythings konklusjon at joda, det gjør den. Selv når Jerry drar fingerneglen over skjermen etterlater den seg riper. Det skyldes nok at skjermen uansett er dekket med et plastbelegg ytterst.

Dog er JerryRigEverything imponert over andre aspekter med Samsungs flipptelefon. Blant annet tåler den sidemonterte fingeravtrykksleseren en del skraping før den blir defekt, og Samsung imponerer med hengslingen, som Jerry mener er mye bedre enn på andre brettbare telefoner.

Z Flip lanseres i Norge 20. februar til en pris på 16.000 kroner.

Også Huawei har en brettbar telefon, Mate X, men på grunn av handelsforbudet med amerikanske selskaper (deriblant Google) har den aldri dukket opp her til lands. I videoen under prøver vi den for første gang:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer