Britisk operatør stanser forhåndssalget

Vodafone stopper forhåndssalget av Huaweis 5G-telefoner.

Britisk operatør stanser forhåndssalget
Publisert
Sist oppdatert

Problemene for Huawei ser ikke ut til å stanse i dag. Allerede er det klart at ARM har stoppet samarbeidet med mobilgiganten, og nå har den britiske teleoperatøren Vodafone kansellert alle forhåndsbestillinger av Huaweis 5G-telefoner. Det samme gjelder konkurrenten EE, som er Storbritannias største mobiloperatør.

Vodafone er med 17,2 millioner abonnenter Storbritannias tredje største mobiloperatør og planlegger å åpne sitt nye 5G-nett den 3. juli. EE sitt nett lanseres i seks britiske byer om bare en drøy uke.

Begge operatørene vil droppe Huawei Mate X 5G som en av telefonene som var planlagt lansert sammen med 5G-lanseringen, og de har dermed stoppet forhåndssalget.

Usikre på om de blir oppdatert

Til Financial Times (krever innlogging) skal en talsperson fra Vodafone ha sagt at Huawei-telefonen ikke har fått de nødvendige godkjenningene, ifølge The Verge.

Sky melder at EEs avgjørelse beror på at det er usikkert hvorvidt Huaweis telefoner vil motta fremtidige Android-oppdateringer fra Google.

Kan koste milliarder

Tidligere i år uttalte Vodafone at det eventuelt å droppe Huawei-utstyr i 5G-utbyggingen ville koste operatøren millarder av kroner.

Rundt en tredel av Vodafones 18.000 basestasjoner i Storbritannia består nemlig av radioutstyr fra Huawei. Å bytte ut alt dette utstyret med utstyr fra andre produsenter vil også sinke utbyggingen av 5G-nettet betraktelig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer