Britisk operatør stanser forhåndssalget

Vodafone stopper forhåndssalget av Huaweis 5G-telefoner.

Britisk operatør stanser forhåndssalget
Publisert
Sist oppdatert

Problemene for Huawei ser ikke ut til å stanse i dag. Allerede er det klart at ARM har stoppet samarbeidet med mobilgiganten, og nå har den britiske teleoperatøren Vodafone kansellert alle forhåndsbestillinger av Huaweis 5G-telefoner. Det samme gjelder konkurrenten EE, som er Storbritannias største mobiloperatør.

Vodafone er med 17,2 millioner abonnenter Storbritannias tredje største mobiloperatør og planlegger å åpne sitt nye 5G-nett den 3. juli. EE sitt nett lanseres i seks britiske byer om bare en drøy uke.

Begge operatørene vil droppe Huawei Mate X 5G som en av telefonene som var planlagt lansert sammen med 5G-lanseringen, og de har dermed stoppet forhåndssalget.

Usikre på om de blir oppdatert

Til Financial Times (krever innlogging) skal en talsperson fra Vodafone ha sagt at Huawei-telefonen ikke har fått de nødvendige godkjenningene, ifølge The Verge.

Sky melder at EEs avgjørelse beror på at det er usikkert hvorvidt Huaweis telefoner vil motta fremtidige Android-oppdateringer fra Google.

Kan koste milliarder

Tidligere i år uttalte Vodafone at det eventuelt å droppe Huawei-utstyr i 5G-utbyggingen ville koste operatøren millarder av kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer