Bruk gammelt utstyr med ny iPhone

Vi har testet Apples adapter fra Lightning til 30-pinners kontakt. Fungerer den like bra som direktekobling?

Ved hjelp av en liten adapter kan du fortsatt bruke de gamle ladekablene dine til ny iPad og iPhone. Den kan også brukes til eldre høyttalerdokker og lignende, men vær obs på at den ikke står like stødig. Foto: Bjørn Eirik Loftås, som har tatt alle bildene i artikkelen
Ved hjelp av en liten adapter kan du fortsatt bruke de gamle ladekablene dine til ny iPad og iPhone. Den kan også brukes til eldre høyttalerdokker og lignende, men vær obs på at den ikke står like stødig. Foto: Bjørn Eirik Loftås, som har tatt alle bildene i artikkelen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Overgangen fra 30-pinners-kontakt til den nye såkalte «Lightning»-kontakten var en av de store endringene som kom med iPhone 5 i fjor, og siden også på fjerde generasjon iPad, iPad mini, iPod Nano og iPod Touch. Den nye kontakten er langt mindre, og har den fordelen at det ikke spiller noen rolle hvilken vei du putter i ladekabelen.

Bruke gammelt utstyr?

Den største ulempen er naturligvis at det finnes ekstremt mye ekstrautstyr i markedet som er tilpasset den gamle 30-pinners-kontakten, inkludert høyttalerdokker og musikkanlegg i bilen. Har du en eldre iPhone eller iPad har du dessuten garantert ladekabler du ønsker å bruke videre.

Heldigvis har Apple laget løsninger på dette. Vi har tidligere omtalt denne overgangskabelen, denne gangen har vi testet en adapter som vil være det mest hensiktsmessige å bruke når iPhone eller iPad skal stå i dokk.

Les også: Mobiler spiser opp brett og PC-er

Både ulemper og fordeler

Adapteren bygger et par centimeter i høyden, og en fordel med dette er at du kan bruke iPad i mange dokker som egentlig er beregnet for iPod Touch og iPhone. Den største ulempen er imidlertid at hvileflaten blir noe begrenset, noe som også gjør at iPaden ikke står like støtt. For iPod og iPhone Touch vil ikke dette være noe stort problem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer