Bruk mobilen som videokamera

Mobil, kamera, videokamera, Internett, GPS, MP3-spiller, webkamera, digital lommebok, datamaskin... Uviklingen går i retning av at du snart kommer til å ha alle funksjonene tilgjengelig i én og samme enhet.

(Konstruert bilde)
(Konstruert bilde) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finske selskapet Hantro har spesialisert seg på mobil multimedia, og har utviklet programvare for å fange MPEG-4 video i sanntid ved hjelp av mobiltelefonen Nokia 7650.

Nokia 7650 ventes på markedet i løpet av sommeren, og blir den første telefonen med innebygd kamera som slippes på det norske markedet. Telefonen har skjult tastatur og stor fargeskjerm, og ved hjelp av det innebygde kameraet kan man ta enkle stillbilder i lav oppløsning (640x480 piksler). Les om de andre egenskapene her.

- God kvalitet

Mobiltelefonen bruker et operativsystem kalt Symbian, og programvaren som er installert når du kjøper telefonen kan enkelt oppgraderes, og nye programmer kan legges til. Nå har det finske selskapet Hantro utviklet et program for 7650 som gir mulighet for videoopptak i MPEG4-format, med en oppløsning på inntil 352x288 piksler (samme oppløsning som benyttes til VideoCD) og inntil 30 bilder pr sekund. Videoklippene kan lagres lokalt (telefonen har 4 MB minne), sendes til andre MMS-telefoner, eller via internett ved hjelp av telefonens innebygde epostklient.

Kvaliteten på opptakene skal i følge Hantro være svært god.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer