Remote mouse:

Bruk telefonen som mus til PC-en

Snedig app med mange fine funksjoner.

STYR FRA MOBILEN: Med RemoteMouse kan du styre PC-en direkte fra mobiltelefonen. Foto: Pål Joakim Pollen
STYR FRA MOBILEN: Med RemoteMouse kan du styre PC-en direkte fra mobiltelefonen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Mange av oss jobber på en bærbar PC, der tastatur og styreflate befinner seg på samme enhet som skjermen.

Det kan by på utfordringer når man vil styre PC-en på avstand – når man holder presentasjoner, har plugget PC-en inn i TV-en eller hva det måtte være. Eller om styreflaten er defekt eller ikke av spesielt god kvalitet, for eksempel.

Har du ikke en trådløs mus eller tastatur for hånden, finnes det heldigvis tjenester som lar deg styre PC-en fra telefonen, der du kan bruke sistnevnte som en styreflate, mus eller tastatur.

En av de bedre løsningene er Remote Mouse, som er tilgjengelig på de fleste plattformer: både Mac, Windows og Linux, samt Android og iOS (iPhone/iPad).

FLEKSIBEL: Her kan vi styre datamaskinen fra telefonen, enten vi vil skrive inn tekst, bevege muspekeren eller skrolle i innholdet. Foto: Pål Joakim Pollen
FLEKSIBEL: Her kan vi styre datamaskinen fra telefonen, enten vi vil skrive inn tekst, bevege muspekeren eller skrolle i innholdet. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Enkel installasjon

For å bruke Remote Mouse må du installere programvaren både på telefonen/nettbrettet og på PC-en som skal styres. Du finner nedlastingslenker til Windows/MacOS/Linux på Remote Mouse' nettsider ved å trykke på den grønne «get now»-knappen, og så er det bare å søke opp appen i App Store eller Play butikk, avhengig av hvilket lag du spiller på.

Dernest er det eneste kravet at begge enhetene er koblet til det samme nettverket.

Selv prøvde vi kombinasjonen Mac og Android, og det fungerte helt brillefint. På Mac får man litt startproblemer – første gang man prøver å koble til telefonen, spretter det opp et vindu som ber deg om å tillate at Remote Mouse aktiveres som en tilgjengelighetstjeneste, med instrukser om hvordan det gjøres.

På Mac må du gi Remote mouse tillatelse til å styre maskinen. Vi mistenker at de som har gitt én stjerne i Mac App Store ikke har fått med seg det. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
På Mac må du gi Remote mouse tillatelse til å styre maskinen. Vi mistenker at de som har gitt én stjerne i Mac App Store ikke har fått med seg det. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Mange muligheter

Du kan bruke telefonen både som styreflate (der du drar fingeren rundt på mobilskjermen for å flytte muspekeren), som gyroskopmus (der du holder en knapp inne og beveger telefonen i lufta) eller som tastatur for å skrive inn direkte.

Alt skjer uten merkbar forsinkelse, og appen støtter også flerfingerberøringer for skrolling av nettsider, ut- og innzooming og den slags.

SNARVEIER: En av tilleggspakkene som kan kjøpes for 33 kroner er muligheten for snarveier. Foto: Pål Joakim Pollen
SNARVEIER: En av tilleggspakkene som kan kjøpes for 33 kroner er muligheten for snarveier. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Remote Mouse er gratis å laste ned, men om du ønsker mer funksjonalitet, kan du imidlertid låse opp ekstrafunksjoner for 33 kroner stykket:

  • Fjerne annonsene som dukker opp innimellom
  • Bruke appen i landskapsmodus og bruke hurtigtaster
  • Styre medieavspilling, presentasjoner og den slags
  • Egen nettsurfingsfunksjon, blant annet med knapper for nettlesernavigasjon, bokmerker og så videre.

For full pakke blir det altså 132 kroner.

Mer informasjon finner du på Remote mouse' nettsider.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer