Tips

Bruke telefonen som webkamera til PC

Eller kanskje har du en GoPro eller et gammelt digitalkamera liggende?

KJEKK MULIGHET: Mangler du webkamera på PC-en, kan du bruke en mobiltelefon, eller kanskje også et eldre kamera du har liggende i skuffen. Foto: Pål Joakim Pollen
KJEKK MULIGHET: Mangler du webkamera på PC-en, kan du bruke en mobiltelefon, eller kanskje også et eldre kamera du har liggende i skuffen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Etter at coronautbruddet tok verden med storm, var det ikke bare dopapir folk hamstret. Butikkhyllene er rett og slett tømt for webkameraer, som nok har en sammenheng med at mange har manglet det på hjemmekontoret, som det jo har vært ganske utstrakt bruk av de siste ukene.

Men om du er blant dem som ikke har fått tak i ett, har du kanskje det du trenger for å «lage» deg et webkamera til PC-en allerede.

Telefon som webkamera

Det finnes en haug av løsninger som lar deg bruke telefonen som webkamera til PC-en, men ikke alle fungerer både med iPhone og Android, Windows, MacOS og Linux, så der begrenses mulighetene selvsagt noe.

En populær løsning for Android-telefoner er Droidcam, som også kan prøves ut gratis. Den kan brukes både via WiFi og USB-kabel, men kun mot Windows- og Linux-maskiner (ikke Mac). Gratisversjonen viser annonser og mangler noen funksjoner du bare får om du betaler (99 kroner). Da økes videokvalieten til 720p, og du får gjort ting som å speilvende bildet eller øke/senke eksponeringen.

For iPhone har vi sett flere nevne EpocCam, som også kan brukes gratis, og som da lar seg koble opp både mot Windows og MacOS. På gratisutgaven fungerer kun kameraet på baksiden, men frontkameraet kan «låses opp» ved å legge igjen en omtale i App Store. En egen HD-utgave koster 85 kroner og gir deg da bedre bildekvalitet (opptil full HD), HDR-støtte, mulighet for å zoome og mer til. Appen finnes for øvrig også til Android-telefoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer