iOS 15

Brukere raser etter iOS 15-oppdatering

Får beskjed om å starte iPhonen på nytt, men det hjelper lite.

IOS 15: Flere brukere rapporterer om noen merkelige lagringsfeil etter å ha oppgradert iPhone. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
IOS 15: Flere brukere rapporterer om noen merkelige lagringsfeil etter å ha oppgradert iPhone. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Mandag denne uka begynte Apple utrullingen av iOS 15 til kompatible iPhoner og iPod Touch 7. generasjon.

Blant de største nyhetene er Live Text, en funksjon for å søke tekst i et objektiv, Delt med deg-fanen og en ny Fokus-funksjon som lar deg finjustere varsler avhengig om du sover, jobber, er hjemme og liknende.

Fullt, men ikke fullt?

Samtidig kommer det rapporter fra en rekke brukere som opplever en merkelig feil etter å ha oppgradert til iOS 15. Flere får nemlig varsel om at lagringsplassen på iPhonen snart er full uten at den faktisk er det.

Når de trykker på nevnte varsel, blir de videresendt til iPhonens lagringsinnstillinger som viser at de faktisk har mange gigabyte ledig, i tilfeller et tosifret antall, og det skjer ingenting når de trykker på «iPhone Storage Almost Full»-varselet i innstillinger, melder brukerne.

En annen bruker skriver at hun ikke får vekk varselet om lite lagringsplass, selv om iPhonen hennes har 50 GB ledig.

Flere feil

Samtidig skriver MacRumors at enkelte iOS 15-brukere også opplever et annet lagringsproblem. I dette tilfellet at iPhonen rapporterer om mer lagringsplass enn hva som faktisk er enhetens totale lagringskapasitet.

I eksempelet under står det at det er brukt 0 av 128 GB og at det er 172,96 GB ledig plass av totalt 128 GB. En noe snodig beregning som kan plasseres under fanen «programvarebug».

Apples anbefaling så langt har vært at berørte brukere starter iPhonen på nytt, men det ser dessverre ikke ut til å hjelpe.

Tidligere denne uka slapp Apple iOS 15.1-betaen til testere, med blant annet SharePlay om bord, men det er ikke kjent om lagringsproblemene er fikset i betaen.

MacRumors spekulerer at Apple kan komme til å slippe en iOS 15.0.1-oppdatering før iOS 15.1 som retter de første rapporterte feilene i iOS 15.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer