Bunnpris på minidata

En personlig digital assistent (PDA) fungerer både som erstatning for tidsplanleggeren og som en forlengelse av PCen. Den hittil mest vellykkede varianten er Palm Pilot, men den koster. Nå lanserer Royal, et amerikansk firma eid av Olivetti Office i USA, en konkurrent som skal koste latterlige 99 dollar.

Bunnpris på minidata
Publisert

Royal selger en mengde forskjellige slags apparater, fra kalkulatorer til makulatorer. Nå skal de konkurrere i markedet for små håndportable datamaskiner, som er i kraftig vekst, med en liten Personlig Digital Assistent som kalles DaVinci.

DaVinci kan sammenlignes med en enkel utgave av 3Coms Palm Pilot, men har bare 256K minne. De oppgavene som den kan gjøre er derfor begrenset til kontakt-database, kalender og epost-leser. Det følger med en "vugge" som kobles til PCen for å overføre og synkronisere informasjon mellom disse.

En større utgave, DaVinci Pro, vil ha 1 Mb internminne og byr på flere muligheter. Den vil kunne dele informasjon både med Microsoft Outlook og Lotus Organizer. DaVinci Pro vil også ha samme type plass for tilleggskort som "ekte" bærbare PCer (PC-Card). Prisen vil være høyere, og det antydes 150 dollar, men da får du også et større, bakgrunnsbelyst display og muligheten for et sammenleggbart tastatur.

Etter lanseringen vil Royal åpne en egen web-side for nedlasting av oppdateringer og tilleggsprogrammer til DaVinci, etter samme mønster som 3Coms PalmPilot.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer