TEST: Bowers & Wilkins PX

B&W kommer sent, men godt. Veldig godt.

Britenes første hodesett med trådløs støydemping låter rett og slett knallbra.

KNALLGOD LYD: PX fra britiske Bowers & Wilkins byr på fremragende lydkvalitet, i hvert fall når du ikke har aktivert støydemping. Foto: Pål Joakim Pollen
KNALLGOD LYD: PX fra britiske Bowers & Wilkins byr på fremragende lydkvalitet, i hvert fall når du ikke har aktivert støydemping. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens Bose i flere år fikk regjere alene på tronen over hodetelefoner med aktiv støydemping, har konkurrentene tatt igjen forspranget, og stadig flere kommer til.

Dagens testprodukt har et befriende kort produktnavn, PX, og kommer fra britiske Bowers & Wilkins. Det er det første trådløse hodesettet med aktiv støydemping fra den fronten, og etter å ha tilbragt halvannen uke med disse på hodet noen timer hver dag, kan vi trygt konkludere med at B&Ws første forsøk er meget, meget godt.

Bedre over tid

Verdt å merke seg med en gang, er at dette er et produkt som trenger noen timers bruk før det virker optimalt. De føles mer komfortable nå enn første gang vi satte dem på hodet, og de låter også merkbart bedre.

B&W opplyser selv at PX-hodetelefonene bør spilles inn 10-15 timer, og til å begynne med var det ganske upolert lyd vi fikk servert. Prøver du dem i butikk, kan det med andre ord hende at de ikke har fått gått seg ordentlig til ennå, så vet du det.

Lekker design

B&W har valgt premium-materialer i alle bauger og kanter på disse hodetelefonene, med mye aluminium og såkalt «ballistic nylon» på utsiden av øreputene og på toppen av bøylen. Dette skal være et slitesterkt stoff som blant annet ble brukt av piloter under andre verdenskrig, kan Wikipedia fortelle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.