Bytte glass på iPhone 3G og 3GS

Joda, det er mulig. Med godt lys, riktig verktøy og en porsjon tålmodighet. Vi prøvde.

Trasig, men slett ikke umulig å reparere på egenhånd. Foto: Per Ervland
Trasig, men slett ikke umulig å reparere på egenhånd. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Veldig mange går rundt med en sprekk i glasset på sin aldrende iPhone 3G og 3GS. Og veldig mange velger å ikke gjøre noe med det, så lenge berøringsfølsomheten fungerer.

Det er imidlertid mulig å få glasset byttet. En rekke verksteder rundt omkring gjør det, men det koster gjerne en tusenlapp, og mange kvier seg for å bruke mange penger på å reparere en etter hvert gammel mobiltelefon.

Selvgjort er velgjort?

Men det er også mulig å gjøre jobbe selv, og da kan du spare mange penger. Vi tok en surferunde på eBay, og fant glass med berøringssensorer til under 50 kroner flere steder. Leverandøren vi valgte inkluderte både lim, skrutrekker og annet relevant verktøy i pakken, som var oss i hende i løpet av 14 dager.

Vår telefon var en iPhone 3G, altså den første som var tilgjengelig for salg i Norge. Merk at etterfølgeren 3GS benytter andre sensorer og kontakter, så glass beregnet for iPhone 3G kan ikke brukes på 3GS og vice versa.

Ikke for iPhone 4

iPhone 4 har et mye sterkere glass. Når det først knuser er bytteprosessen en helt annen, og en langt mer teknisk krevende affære. Denne guiden kan derfor ikke brukes hvis du ønsker å bytte glasset selv på en iPhone 4.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer