Bytte og tilpasse urskive på Apple Watch

Kan gjøre mye mer enn å bare vise tiden.

NYTTIG INFO: Ved å tilpasse urskivene på Apple Watch, kan du få mye nyttig info samt snarveier til viktige apper på den lille skjermen. Video: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

For å få fullt utbytte av en smartklokke, bør du sette deg inn i hva det faktisk er mulig å gjøre med den.

Har du nettopp kjøpt deg Apple Watch, sjekk ut vår guide med 26 triks. Visste du for eksempel at du kan bruke den til å finne din iPhone? Eller som fjernkontroll til Apple TV?

Noe annet du bør lære deg, er hvordan du endrer og tilpasser urskiver.

Hva er urskive?

En urskive er kort fortalt det som viser hvor mye klokka er. I smartklokke-verden kan du imidlertid se mye mer enn bare det. Det fungerer nesten litt som hjemskjermen på mobilen din.

Apple har etter hvert fått et stort galleri med urskiver du kan tilpasse med såkalte «komplikasjoner» (complications på engelsk). Det er et ord som er hentet fra klokkeverden, og er ifølge Wikipedia en spesialfunksjon utover det å vise tiden.

Det kan være værinfo, kalenderavtaler, puls, skritt og mye mer. Kall de gjerne widgets eller miniapper.

Gjør klokka personlig

Du vil få mer nytte av din Apple Watch ved å endre og tilpasse urskiver. Du kan dessuten ha flere urskiver (ubegrenset, såvidt vi vet), som du kan ha til ulike anledninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer