Bytte ut Android-tastaturet?

Android Market har mange tastaturer til nedlasting. Vi har sett på de mest populære.

Bytte ut Android-tastaturet?
Publisert
Sist oppdatert

Siden Android er basert på åpen kildekode, er det lett for utviklere å bytte ut sentrale deler i operativsystemet. Du kan eksempelvis bytte ut SMS-applikasjonen om du ikke er fornøyd med den som kommer med telefonen, og det samme gjelder tastaturet.

Hvorfor skulle du nå ville bytte ut tastaturet? Et tastatur er ikke bare et tastatur lenger, og mange av tastaturene vi omtaler i denne artikkelen byr på ekstra funksjoner som kan gjøre at du skriver fortere.

Mens noen av dem lar deg skrive uten å løfte fingeren, finnes det også de som over tid lærer seg hvilke ord du pleier å skrive etter hverandre, slik at du raskt kan trykke på det foreslåtte ordet uten å skrive det først. Andre igjen har en annen layout som f.eks. kan gjøre det kjappere å skrive matematiske tegn etc.

Har du ikke lastet ned et nytt tastatur før, finner du informasjon om fremgangsmåte i informasjonsboksen til høyre.

Så - til dagens kandidater. Vi har i utgangspunktet valgt ut de som støtter norsk, men nederst i artikkelen finner du lenker til populære tastaturapplikasjoner som i skrivende stund ikke støtter norsk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer