Bytte ut iPhone? Skru av iMessage!

Ellers kan du få meldingstrøbbel.

Byttet ut iPhone med en Android- eller Windows Phone-telefon? Les videre! Foto: KIRSTI ØSTVANG
Byttet ut iPhone med en Android- eller Windows Phone-telefon? Les videre! Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

iMessage er Apples meldingstjeneste som gjør det mulig for iPhone-brukere å sende gratis tekst- og bildemeldinger til hverandre.

Kjekt når man har Apple-telefonen sin, men når man bytter til en Android- eller Windows Phone-telefon kan det oppstå problemer.

Mange som har tatt steget har nemlig opplevd at meldinger ikke lenger kommer frem som de skal.

Årsaken er at iMessage knytter seg opp mot telefonnummeret ditt, og når du går over til en ny telefon som ikke støtter Apples meldingstjeneste, vil du stoppe å motta meldingene.

- Hvis du er heldig, vil dine venner som bruker iPhone bare få en feilmelding når de prøver å sende deg en iMessage, og de kan trykke på den for å sende den som vanlig tekstmelding. Men noen ganger kommer aldri denne feilmeldingen, og dine venner tror du fikk meldingen selv om ingenting kom gjennom på din telefon, skriver Greenbot.

Her er fem andre gratis meldingsapper du kan bruke

Deaktiver iMessage først

Skru av denne på alle iOS-enhetene du ikke skal bruke lenger. Foto: KIRSTI ØSTVANG
Skru av denne på alle iOS-enhetene du ikke skal bruke lenger. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Løsningen på problemet er å deaktivere iMessage før du skrur av din gamle iPhone for godt.

Gå til Innstillinger > Meldinger og skru iMessage av. Hvis du har flere iOS-enheter må du ifølge Greenbot gjøre dette på alle.

- Dette er spesielt viktig dersom du bytter telefonnummer. Selv om du tilbakestiller enheten, kan en fremmed person som overtar nummeret ditt begynne å motta meldinger ment til deg, advarer Greenbot.

Du kan også deaktivere iMessage ved å avregistrere den gamle iPhonen via Apples nettsider. Gå til supportprofile.apple.com, logg inn med Apple ID-en din, klikk på knappen "Edit products", og deretter på X-symbolet ved siden av enhetene du ikke skal bruke lenger.

Les også: Styr unna iMessage for Android

Ikke glem Mac-en

Hvis du bruker Mac, kan du fortsette å bruke iMessage med Meldinger-programmet.

Greenbot anbefaler imidlertid at du fjerner telefonnummeret knyttet opp mot kontoen din, slik at du bare mottar iMessage-meldinger via epostadressen din.

Det gjør du ved å åpne Meldinger-programmet, gå til Valg, og under Kontoer-fanen velge innstillingene for iMessage. Under seksjonen "Du kan nås for meldinger på:", fjern haken ved telefonnummeret ditt.

Sørg også for at "Start nye samtaler fra:" nederst viser en epostadresse.

iMessage er også tilgjengelig på Mac. Du kan fortsette å motta meldinger på datamaskinen din, men da må du fjerne telefonnummeret ditt.
iMessage er også tilgjengelig på Mac. Du kan fortsette å motta meldinger på datamaskinen din, men da må du fjerne telefonnummeret ditt. Vis mer


Les også: Slik klargjør du iPhone for salg

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer