Byttes ut

Men BankID vil helst ikke at alle iPhone-brukere oppgraderer samtidig.

BYTTES UT: BankID og Vipps har skilt lag, så nå må BankID lansere en ny app til iPhone-brukere. Foto: Kirsti Østvang
BYTTES UT: BankID og Vipps har skilt lag, så nå må BankID lansere en ny app til iPhone-brukere. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At utfasingen av BankID på mobil til fordel for app har gått smertefritt, er å ta i. Flere banker bruker fortsatt ikke den nye appen, og bruker i stedet egne tjenester. Noen har også reagert på passordløsningen BankID bruker.

Nå skriver Tek.no at en ny BankID-app har dukket opp i App Store for iPhone-brukere. Den ser lik ut som før, med samme ikon og det hele, men de to er ikke helt identiske, ifølge teknologinettstedet.

Farvel til Vipps

Egentlig er det en udramatisk årsak til at en ny app blir lansert for iPhone-brukere. Det skyldes ganske enkelt at BankID og Vipps skilte lag i fjor sommer.

- Vi har rett og slett flyttet konto hos Apple, og da må vi ha en ny app. Google har ikke de samme kravene når man bytter selskap, forklarer kommunikasjonssjef i BankID, Hege Steinsland til DinSide.

Altså trenger ikke Android-brukere å foreta seg noe, denne endringen gjelder bare for Apple-folket.

Dette gjelder bare for brukere av BankID-appen, og ikke for brukere av Nordea ID eller SpareBank 1s engangskode-app, skriver BankID på sine nettsider.

Automatisk overføring

Noen synes kanskje det ble mer tungvint da de måtte begynne å bruke BankID-appen i stedet for BankID på mobil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.