Byttes ut

Men BankID vil helst ikke at alle iPhone-brukere oppgraderer samtidig.

BYTTES UT: BankID og Vipps har skilt lag, så nå må BankID lansere en ny app til iPhone-brukere. Foto: Kirsti Østvang
BYTTES UT: BankID og Vipps har skilt lag, så nå må BankID lansere en ny app til iPhone-brukere. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At utfasingen av BankID på mobil til fordel for app har gått smertefritt, er å ta i. Flere banker bruker fortsatt ikke den nye appen, og bruker i stedet egne tjenester. Noen har også reagert på passordløsningen BankID bruker.

Nå skriver Tek.no at en ny BankID-app har dukket opp i App Store for iPhone-brukere. Den ser lik ut som før, med samme ikon og det hele, men de to er ikke helt identiske, ifølge teknologinettstedet.

Farvel til Vipps

Egentlig er det en udramatisk årsak til at en ny app blir lansert for iPhone-brukere. Det skyldes ganske enkelt at BankID og Vipps skilte lag i fjor sommer.

- Vi har rett og slett flyttet konto hos Apple, og da må vi ha en ny app. Google har ikke de samme kravene når man bytter selskap, forklarer kommunikasjonssjef i BankID, Hege Steinsland til DinSide.

Byttes ut

Altså trenger ikke Android-brukere å foreta seg noe, denne endringen gjelder bare for Apple-folket.

Dette gjelder bare for brukere av BankID-appen, og ikke for brukere av Nordea ID eller SpareBank 1s engangskode-app, skriver BankID på sine nettsider.

Automatisk overføring

Noen synes kanskje det ble mer tungvint da de måtte begynne å bruke BankID-appen i stedet for BankID på mobil.

Kommunikasjonssjefen forteller til DinSide at de har prøvd å gjøre denne endringen så sømløs som mulig for brukerne.

- Her blir du leid i hånda, alt er automatisert og det skal bare ta et par minutter hele greia, forklarer Hege Steinsland.

Byttes ut

Alt du trenger å gjøre er å vente på beskjed i den gamle appen, og så vil du få opp en knapp som tar deg direkte til den nye appen for å aktivere den.

- Vi overfører all nødvendig informasjon fra den gamle appen til den nye, og du kan bruke den gamle appen til å aktivere den nye. Det vil ikke ta lang tid som første gang du aktiverer appen, understreker hun.

Vil at helst folk venter

Du kan laste ned den nye BankID-appen til iPhone nå, selv om kommunikasjonssjefen sier de helst vil at folk venter. Mange samtidige nedlastinger og vinterferie er nok ikke den beste kombinasjonen.

Hege Steinsland i BankID råder brukere å skru på auto-oppdatering på telefonen, og så vil du få beskjed når det er din tur til å hoppe til den nye appen.

Har du lasta den nye appen ned, men får ikke aktivert, skyldes det at du ikke har nyeste versjon av (det skal være versjon 2.2.1 for den gamle, og versjon 2.3.1 for den nyeste).

Steinsland påpeker også at de ikke kommer til å sende ut SMS eller ringe kunder om at de skal bytte app.

- I så fall er det svindel, understreker hun og legger til: Svindlerne leser også nyheter og kan se sitt snitt til å utnytte dette også.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer