Celluon lager projektor-tastatur til mobilen

Vi har testet.

Her tester DinSides utsendte medarbeider det virtuelle tastaturet, og kan bekrefte at det fungerer. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Her tester DinSides utsendte medarbeider det virtuelle tastaturet, og kan bekrefte at det fungerer. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LAS VEGAS: Et av ankepunkene mot nye smartmobiler er, uansett hvor stor skjerm telefonen har, at tastaturet er lite i forhold til det gamle PC-tastaturet ditt. Har du et Bluetooth-tastatur kan du i mange tilfeller koble dette til telefonen, men da blir det plutselig litt mye å bære på.

Celluon er et selskap som har spesialisert seg på en helt spesiell ting: Virtuelle tastaturer. Ved hjelp av en lite projektor med innebygde sensorer projiseres tastaturet på bordplaten, og deretter er det bare å taste i vei. Alle "tastetrykk" sendes videre til mobilen, nettbrettet

Kolleksjonen innbefatter frittstående bokser som kommuniserer med mobilen på samme måte som et standard Bluetooth-tastatur, samt Prodigy - som er et deksel til iPhone 4/4s med innebygd tastatur-projektor innebygd.


Ja, det virker

Vi fikk teste et nytt medlem i familien under årets CES-messe i Las Vegas, frittstående Prodigy Slim, og til vår store forbauselse fungerte det faktisk ganske bra. Litt tilvenning må imidlertid beregnes - i tillegg bør det ikke være for lyst i lokalet; projektorens led-lys er altså ikke særlig sterk. En mørk bordplate er å foretrekke.

Ifølge produsenten skal det være mulig å taste inntil 350 tegn i minuttet, noe vi ikke var i nærheten av de få minuttene vi fikk teste løsningen. Vi vil vel kalle det for en slags nødløsning som aldri kan erstatte følelsen av ekte taster, mener vi.

Foreløpig er det kun Magic Cube som er tilgjengelig i markedet, og prisen er i skrivende stund 149,99 dollar, eller rundt 850 norske kroner.

Du finner mer informasjon om produktene og teknologien på Celluon.com.

Samleside: Alle nyhetene fra CES 2013

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer