Chilimobil Fri Data

Chilimobil endrer Fri Data

Fjerner plagsomme restriksjoner.

FJERNER RESTRIKSJONER: Fri Data-kundene til Chilimobil behøver ikke lenger å sende en SMS etter å ha brukt 5 GB. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
FJERNER RESTRIKSJONER: Fri Data-kundene til Chilimobil behøver ikke lenger å sende en SMS etter å ha brukt 5 GB. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kastet Telia seg inn i kampen om mobilbrukerne som ønsker mye data og introduserte fri data-abonnementet Telia X. I dag kunngjør Chilimobil at de gjør justeringer på sine brukervilkår og fjerner ting som SMS-sperre.

Mobiloperatørens Fri Data-kunder behøver ikke lenger å sende SMS når de har brukt mer enn 5 GB data i løpet av en dag. I stedet velger Chilimobil å nedjustere datahastigheten til kundene når de passerer denne grensen. Etter du har brukt 5 GB mobildata som Fri Data-kunde hos Chilimobil, strupes hastigheten til 3 Mbit/s.

Telia X har en liknende hastighetsbegrensning som trer i kraft etter kundene har brukt over 40 GB, men det er i løpet av en måned.

En annen ting Chili fjerner, er restriksjonene rundt datadeling ut over personlig bruk, samt forbudet med å sette SIM-kortet i en ruter. Operatøren har også bestemt seg for å fjerne klausulen som gjorde at de kunne terminere kunder med unormalt dataforbruk.

Mener det har vært utfordrende

- Vi står midt i en mobildata-krig - og den har vi tenkt til å vinne, sier administrerende direktør i Chilimobil, Lars Ryen Mill, i en pressemelding. Han legger til:

- Chilimobil kjemper kundenes sak for billigere mobildata. Så langt har vi opplevd massiv motstand hos både konkurrenter og myndigheter. Nå velger vi å tilpasse oss, slik at vi fortsatt har markedets mest attraktive abonnement

I pressemeldingen sier Chili-sjefen at det har vært pedagogisk utfordrende å få myndighetene og det som omtales som «noen ivrige kritikere» til å forstå at de tilbyr mobilabonnementer, og ikke noe som skal være en erstatning for fiber eller bredbånd. Blant annet er de blitt pålagt av Nkom å endre vilkårene for Fri Data-abonnementet.

- Vi lager mobilabonnementer for kunder som ønsker å bruke mobilen på moderne vis, uten å måtte bekymre seg, sier Mill i pressemeldingen.

Dog sier selskapet at de ønsker å legge til rette for en løsning for kunder som i perioder ønsker å benytte abonnementet som en erstatter for trådløst fiber, og da får de full datahastighet selv om de krysser 5 GB i løpet av et døgn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer